Desallotgen a la tercera l’antiga seu central de Banco Madrid a la capital espanyola

L’immoble, de gran valor però completament abandonat, se’l va apropiar l’AREB i estava ocupat per un grup ultradretà des de l’abril de l’any passat

Desallotjats i policies a les portes de l'edifici de Banco Madrid.
Desallotjats i policies a les portes de l'edifici de Banco Madrid.
Agents de la policia espanyola antidisturbis han desallotjat aquest matí l’antic edifici de Banco Madrid, que se’l va apropiar l’Agència estatal de Resolució d’Entitats Bancàries (AREB) i és un dels principals actius que conserva en el cas d’una eventual liquidació definitiva de la intervinguda Banca Privada d’Andorra (BPA). L’immoble, en un dels llocs més cèntrics i cotitzats de Madrid, a tocar de la plaça de Colón, estava ocupat des de l’abril de l’any passat per un grup ultradretà.

Era la tercera vegada que la policia intentava fer fora els ocupants de l’edifici. El propi col·lectiu Hogar Social de Madrid, membres del qual ocupaven l’immoble, han reconegut a través de les xarxes que s’havia desallotjat l’edifici. Hi havia una vintena de persones al seu interior, entre els quals alguns menors tal i com ha explicat l’entitat que l’ocupava. Els agents antidisturbis s’han presentat a l’immoble poc després de les sis del matí i han tombat la porta. Els ocupants no ha prestat resistència i el desallotjament s’ha dut a terme sense incidents. 

Un jutjat de Madrid ja havia condemnat els ocupants per usurpació de bé immoble. En les dues ocasions anteriors, la desocupació no es va poder fer efectiva per defectes de forma, en un cas, i per problemes tècnics (no es van poder obrir les portes com es pretenia) en la segona ocasió. Aquest cop, la policia ja ha anat equipada per ensorrar la porta i acabar amb el problema. Després d’haver fet fora els ocupants que hi havia -que cada cop han anat a menys-, l’immoble ha quedat precintat.

Hogar Social ha denunciat que a l’interior de l’immoble hi tenen emmagatzemats uns 4.000 quilos de menjar amb els quals abasteixen d’aliments unes 300 famílies. Abasteixen, només, famílies espanyoles amb dificultats atès que el col·lectiu és antiimmigració. El col·lectiu ultradretà ha lamentat que la intenció de la propietat de l’edifici seria llançar a la brossa tots els productes. Almenys, que s’hauria trucat el servei de neteja de l’Ajuntament de Madrid perquè actués.

Etiquetes

Comentaris

Trending