La feixa estava afectada per les obres i és una de les poques de pedra seca que quedaven al centre de Sant Julià de Lòria. Especialistes en aquesta tècnica de construcció tradicional que es fa a partir de pedres encaixades sense l'ús de cap tipus d'argamassa per unir-les, només sorra seca per acabar d'omplir els buits que hi puguin quedar, consideren que hi ha moltes d'aquestes construccions que estan per inventariar.
En el cas de la parròquia laurediana, una de les més emblemàtiques és la cabana de la Pleta de la Rabassa, de planta rectangular, amb el mur posterior arrodonit. La coberta és de pedra, feta en falsa volta per aproximació de filades, per l’exterior està recoberta de terra i gleva. També hi ha construccions de pedra seca en algunes feixes de la muntanya de Rocafort.
La ministra de cultura, Sílvia Riva, va assumir el mes de setembre passat, el compromís de treballar transversalment des de diversos ministeris per preservar el patrimoni de la pedra seca i complir els objectius de desenvolupament sostenible.
Comentaris (4)