Demòcrates buscarà aliances amb altres partits per fer una llista a Sant Julià

El comitè parroquial, que presideix Meri Teruel, designa Toni Castro i Genís Maezo com interlocutors

Comentaris

La presidenta del comitè local de Demòcrates a Sant Julià, Meri Teruel.
La presidenta del comitè local de Demòcrates a Sant Julià, Meri Teruel.
El comitè parroquial de Demòcrates a Sant Julià de Lòria ha decidit aquest divendres a la nit nomenar Toni Castro i Genís Maezo per parlar amb tots els partits per fer una llista conjunta a les pròximes eleccions comunals del 15 de desembre. Les negociacions començaran immediatament perquè la data de tancament de candidatures és el dia 28.

La reunió ha evidenciat les dificultats que té Demòcrates a Sant Julià de Lòria, amb alguns militants fent costat a l'actual cònsol major Josep Miquel Vila en la seva carrera per a la reelecció, d'altres amb la plataforma Desperta Laurèdia, i els que queden al comitè local intentant fer una llista amb altres formacions veient que no la poden fer en solitari. Les negociacions inclouran el PS, Liberals, Desperta Laurèdia i fins i tot, la llista de Vila. Progressistes-SDP ja ha anunciat el seu suport al cònsol major amb el conseller de Cultura, Josep Lluís Donsión

Els dos negociadors legitimats per les negociacions es trobaran amb una Desperta Laurèdia que es debat entre fer una llista o aliar-se amb una altra formació. El col·lectiu està adquirint molta força com queda demostrat en les reunions setmanals que organitza per escoltar els neguits dels habitants de la parròquia.  Amb el PS es trobaran uns interlocutors en plena incertesa, i un cert escepticisme amb les coalicions després del trencament de la plataforma Laurèdia en Comú a la qual donaven suport.

La voluntat del PS era fer una llista amb independents i havien impulsat contactes per sondejar candidats a cònsol major i entre ells un exconseller general. Amb la llista que vol promoure Vila hi ha certes reticències, especialment si es té en compte que alguns dels seus integrants van plegar del comitè local de Demòcrates.

Pel que fa als Liberals, és difícil saber, no només el grau que poden tenir de compromís, sinó també el nombre de militants que tenen a Sant Julià de Lòria. La tasca pels negociadors serà complicada mentre a Terceravia-Unió Laurediana, que amb tres llistes (la seva, la de Vila i la de Demòcrates i associats) es veuen guanyadors, es freguen les mans. Encara que a la parròquia laurediana tot és possible. Fins i tot que Demòcrates acabi amb Unió Laurediana. De més verdes en maduren.                            

Comentaris (5)

Trending