De secretari d’Estat de Salut a secretari d’Estat de Justícia i Interior

El lauredià Joan Antoni León serà el número 2 del ministeri que des d’aquest migdia passarà a liderar el massanenc Josep Maria Rossell

-
-
No estarà entre els que jurin aquest migdia a l’Auditori Nacional. Tampoc entre els que es preveu que es facin la fotografia oficial, si el temps no fa la guitza, als jardins de la Casa-Museu d’Areny Plandolit, a Ordino. Però molt probablement Joan Antoni León estarà entre els convidats. Fins fa uns dies secretari d’Estat de Salut, el lauredià serà, a partir dels primers dies de juny, el nou número 2 del ministeri de Justícia i Interior.

León, mà dreta de Carles Àlvarez al ministeri de Salut des de mitjan del 2016, és la persona triada per Josep Maria Rossell, que a partir d’aquest migdia ocuparà el ministeri de Justícia i Interior, per ocupar la secretaria d’Estat de la matèria. Al jove polític lauredià, el ministeri d’Interior no li vindrà de nou. Com a professional del Dret ja hi va exercir (lletrat del ministeri [2007-febrer 2010], d’on va anar a parar al gabinet [febrer 2010-febrer 2012]). Ara torna, com aquell que diu, al seu lloc d’origen. Això sí, amb un rang molt superior. 

Si no hi ha canvis, tot apunta que León, exconseller del comú de Sant Julià com a integrant d’Unió Laurediana, jurarà el seu nou càrrec el 4 de juny. Aquell dia és probable que també prengui possessió la titular de Cultura i Esports, Sílvia Riva, que tot i acceptar el repte de liderar el ministeri que fins fa pocs dies ha ocupat Olga Gelabert també ha demanat uns dies per incorporar-se al càrrec per poder reordenar, abans, la seva tasca professional actual.

El 4 de juny, si finalment és el dia elegit, es preveu que jurin o prometin el càrrec el primer gros -probablement no hi seran tots- de secretaris d’Estat. És a dir, el segon nivell polític de l’administració rere els ministres. Aquest dimecres, això sí, ha prometrà o jurarà el càrrec Landry Riba. Ja ha transcendit que serà el secretari d’Estat d’Afers Europeus. Depèn directament del cap de Govern, Xavier Espot, igual que en dependrà el secretari d’Estat de Participació Ciutadana, que ja està assignat, però el nom del qual no ha transcendit i avui encara no prendrà possessió de la plaça.

Gallardo a Prat del Rull; Ferrer a Sindicatura

Un dels alts càrrecs que òbviament sí jurarà el càrrec aquest dimecres a Ordino serà Jordi Gallardo, nou ministre de Presidència i Economia. Justament, el fet que en la seva àrea, que tindrà com a mínim una secretària d’Estat, s’hi inclogui el departament d’Economia farà que Gallardo estableixi el seu quarter a Prat del Rull. L’edifici administratiu de Prat de la Creu està ple a vessar. La distribució dels espais també està sent un petit maldecap entre els nous components del gabinet ministerial.

I si Gallardo tindrà lloc a Prat del Rull, Sílvia Ferrer s’haurà de ressituar al Consell General. En concret, agafarà la plaça que deixa vacant Ferran Costa a la secretaria de Sindicatura. D’aquesta manera, l’òrgan rector del poder legislatiu estarà íntegrament configurat per dones. Costa passarà a liderar el grup parlamentari liberal i Marc Magallón es mantindrà com a president suplent. Entre Eva López i Sílvia Ferrer, al final se li assignat la secretaria a la segona.

Comentaris (1)

Trending