David Rios liderarà el nou projecte comunal del PS a Encamp

L’exconseller general ha rebut el suport d’un comitè local que pensa en noms com Elisabeth Pirot o Eduard Ricard per completar la llista

-
-

El comitè local del Partit Socialdemòcrata (PS) a Encamp ja té el candidat a cònsol major de cara a les comunals del desembre. El cap de llista serà David Rios i ara ja es treballa tant en el programa electoral que es presentarà a la ciutadania com en els noms que l’acompanyaran, entre els quals hi podrien figurar Elisabeth Pirot o Eduard Ricard, entre altres.

Segons les fonts consultades, fa dies que la branca encampadana dels socialdemòcrates prepara la contesa electoral del desembre amb la voluntat de recuperar el que havia estat un dels seus feus tradicionals. Un cop confirmat que qui havia estat el seu candidat el 2011 i el 2015, Joan Sans, no es tornava a presentar, tocava trobar algú que pogués liderar el projecte. I aquesta persona és Rios. És la persona a qui el comitè local del PS considera més adequada.

A nivell polític, David Rios va ser conseller general la legislatura 2011-15, els dos darrers anys ja com a president del grup parlamentari socialdemòcrata. També ha tingut càrrecs dins l’organització del partit, entre ells el de primer secretari entre el 2015 i el 2017. No serà pas la primera experiència com a principal candidat d’una llista electoral, tot i que les dues vegades anteriors va ser a les generals del 2015 i les del passat mes d’abril –en aquesta darrera ocasió, sota el paraigua de d’Acord va superar el miler de vots però es va quedar a una seixantena de la candidatura de DA amb Jordi Torres Falcó i Maria Martisella-. També va ser membre de la candidatura de PS Independents a les comunals del 2015.

L’objectiu és presentar un projecte “innovador”, sobretot pel que fa a la “forma de fer política comunal a Encamp”. Entenen que aquesta és l’única forma de “reactivar una parròquia” en la qual “necessitem un canvi”.

Un cop escollit el líder de la llista, els socialdemòcrates encampadans se centren ara en dues altres tasques: la confecció del programa electoral i l’elecció de la resta de candidats, tasca que queda en mans d’una comissió específica. Pere Marsenyach, 2 de Sans ara fa quatre anys, tampoc repetirà i, a l’espera de converses amb altres sensibilitats de la parròquia –no es descarta un apropament a Socialdemòcracia i Progrés (SDP) que ja es va intentar sense èxit el 2015-, els noms que es barallen, entre altres, són els d’Elisabet Pirot, que ja fou consellera comunal amb Miquel Alís de cònsol major, o Eduard Ricard, un empresari immobiliari que ja va ser part de la candidatura fa quatre anys i que en els darrers temps ha guanyat presència dins la branca encampadana del PS. Un dels punts que, de cara a la decisió final, podria jugar en contra de Pirot és el fet d’haver sigut membre de l’anterior junta directiva de la Federació de Futbol. Algunes de les fonts consultades admeten que hi ha certa por que l’operació ‘Cautxu’ pugui acabar perjudicant el projecte.

Les mateixes fonts tampoc tanquen la porta a possibles aliances amb altres agrupacions o formacions. De fet, ja s’ha fet alguna reunió per presentar el projecte i ara s’està a l’espera de la resposta que es rebi. En aquest sentit, les persones consultades tenen clar que queden molts dies per al tancament de llistes –el 28 a les 12.00 h.- i, per tant, hi ha temps per avaluar possibles opcions.DA pensa en el ministre Torres Falcó

Qui encara no té candidat és Units pel Progrés. La branca encampadana de Demòcrates per Andorra (DA) ha de buscar relleu a Jordi Torres Arauz, que no es pot presentar després de dos mandats, un com a cònsol menor i aquest darrer com a menor. Esther París ja hauria apuntat que no té intenció de presentar-se i, per tant, cal buscar una nova parella.

Una opció que alguns membres demòcrates han posat sobre la taula és la d’un altre Jordi Torres. En aquest cas, Falcó. És a dir, el ministre d’Ordenament, que ja va imposar-se amb Maria Martisella de 2 en les territorials de les generals de l’abril. Algunes fonts han assegurat a Altaveu que s’està fent una pressió intensa sobre ell perquè es considera que és el nom que més garanties d’èxit donaria a la llista.

Comentaris (6)

Trending