David Baró manté que acabarà el mandat, CC ‘desapareixerà’ del Consell General i frena el salt a l’arena nacional

Una trentena llarga d’afiliats de Ciutadans Compromesos analitza la situació en què queda després que els tres parlamentaris que formen part del projecte s’han dividit per l’escissió liberal

Comentaris

David Baró i Raül Ferré, els dos cònsols massanencs i, alhora, dos dels dirigents de Ciutadans Compromesos.
David Baró i Raül Ferré, els dos cònsols massanencs i, alhora, dos dels dirigents de Ciutadans Compromesos.

Els integrants de la plataforma massanenca refermen el seu compromís amb la tasca parroquial i l’acció comunal i aparquen un debat de fons a nivell estatal perquè hi ha “diferents sensibilitats” sota el paraigua de Ciutadans Compromesos. Una trentena de militants de la formació que dirigeix la corporació de la Massana han mantingut una trobada a Sant Romà d'Arinsal. 

Ciutadans Compromesos (CC) no té cap pressa a fer el salt a l’escena nacional. I menys encara quan el més que previsible líder natural de la formació i ara cònsol major de la Massana, David Baró, jura i perjura que finalitzarà el mandat pel qual va ser elegit al capdavant de la corporació massanenca. Una trentena llarga d’afiliats-simpatitzants de la plataforma parroquial s’han trobat a Sant Romà d’Arinsal per tal d’analitzar la situació política que es viu al país, especialment després que dos dels parlamentaris de la Massana van abandonar el grup liberal per aterrar al mixt. 

I en aquest marc Baró ha insistit que té previst acabar el mandat comunal i el conseller general, Carles Naudi, hauria anunciat que davant la insistència dels assistents que la plataforma uneix diferents sensibilitats polítiques, tant ell com Joan Carles Camp, renunciaran a fer servir les sigles al Consell General. En contra partida, la liberal Judith Pallarés, també integrada a CC, continuarà treballant en aquells temes d’àmbit nacional però incidència clarament parroquial que havien compartit en el programa electoral del 2015. 

La majoria de veus que s’han pronunciat obertament en la trobada, segons les diferents consultades, haurien remarcat el caràcter parroquial de la marca CC i la voluntat de mantenir la unitat en l’acció comunal i deixar altres pugnes per a d’altres fòrums. D’aquí que no s’hagi posat gaire accent en un projecte nacional, perquè perilla de mantenir el ‘bonrotllisme’ actual a nivell de parròquia i amenaça de crear fractures i divisions, com hauria quedat clar, per exemple, quan s’ha parlat del sistema emprat per Liberals d’Andorra per escollir el candidat. Entre altres, hauria quedat clar que entre els assistents Jordi Gallardo no faria consens com un eventual candidat nacional.

En aquest sentit, en el de la tria de candidat liberal i fractura del grup parlamentari, els dos consellers que estaven al grup liberal i que l’han deixat haurien insistit que hi havia almenys dues maneres de fer política i que hi va haver molta pressió per part de l’executiva del partit sobre el grup parlamentari. En aquest punt, i malgrat que podia estar d’acord en la pressió, el secretari general de Liberals i també membre de CC, Amadeu Rosell, hauria defensat el fet de collar com un fet habitual i usual de totes les direccions de formacions vers els seus electes. Alhora s’hauria deixat clar que Judith Pallarés no va ser informada en cap moment de forma rotunda i directa de la intenció dels seus dos companys massanencs d’abandonar el grup liberal. I que la comunicació sols es va produir quan la decisió ja estava presa.

Comentaris

Trending