‘d’Acord’ proposa canviar la fórmula d’atorgament dels consellers sorgits de les parròquies

La coalició electoral creu que en casos de resultats molt ajustats l’assignació directa dels dos escons és perversa i poc equitativa

Comentaris

-
-
Els candidats de la llista de ‘d’Acord’ a la Massana, Judith Pallarés i Vicenç Alay, han defensat la necessitat de canviar el sistema electoral amb què es determinen l’atorgament dels escons a les parroquials. Tots dos han posat en relleu que la fórmula actual és poc representativa i, fins i tot, “perverteix els resultats”, deixant sense representació formacions que han obtingut un nombre significatiu dels vots emesos. Per això, una de les propostes claus de les llistes territorials serà buscar que aquest repartiment sigui més equitatiu i, en funció dels casos, pugui fer que els dos consellers en joc a cada parròquia vagin a diferents llistes.

Pallarés i Alay han volgut expressar aquesta proposta en un lloc de nom emblemàtic com és la plaça de la Ciutadania de la Massana. Allà han recordat que un dels eixos de l’acord entre Liberals i Partit Socialdemòcrata (PS) passa per una reformulació del sistema electoral que el faci més representatiu. I és que, ha lamentat Alay, l’actual “perverteix la democràcia” en atorgar automàticament els dos escons de cara territorial a la força més votada, independentment del suport obtingut per les altres. Això, ha denunciat, fa que “molts votants es vegin menystinguts a l’hora de ser representats al Consell General”. 

Per això, des ‘d’Acord’ s’aposta per reformular el sistema d’atorgament dels escons a les circumscripcions parroquials, aplicant el que es coneix com la resta més elevada. Això faria que en casos on els resultats hagin estat ajustats, es puguin repartir els consellers en joc entre diferents partits i no pas tots dos al mateix. Això permetria un sistema més democràtic i representatiu. A més i com han posat en relleu els dos candidats, aquesta nova fórmula es podria tirar endavant sense necessitat de modificar la Constitució, ja que el que caldria és modificar la llei del règim electoral i del referèndum.

Comentaris (1)

Trending