DA rep 26.500 euros en donacions durant el segon semestre del 2019

L’aportació més important, amb 5.250 euros, l’ha fet la ministra de Medi Ambient, Sílvia Calvó, però també hi ha d’altres càrrecs i de simpatitzants de la formació

Un moment de la reunió de l'executiva de Demòcrates
Un moment de la reunió de l'executiva de Demòcrates

Al llarg del segon semestre del 2019, Demòcrates per Andorra (DA) ha percebut més de 26.500 euros en aportacions fetes pels seus càrrecs públics, siguin electes com ara consellers generals o comunals o ministres. Així queda reflectit en l’edicte fet públic pel Tribunal de Comptes, que també ha revelat que, de cara a les eleccions comunals, Desperta Laurèdia va rebre 11.900 euros en donacions per a la campanya i Ciutadans Compromesos, 8.000.

El BOPA publica aquest dimecres dues informacions de l’organisme fiscalitzador. En primer lloc, es fan públiques les aportacions rebudes per DA entre el 21 de juny i el 31 de desembre del 2019. El partit ‘taronja’ ha ingressat un total de 26.542,75 euros amb aquestes donacions. Entre elles destaquen els 5.250 que ha fet la ministra de Medi Ambient, Sílvia Calvó.

En total, són quinze les persones que han transferit diners a la formació, com ara consellers generals com Sandra Codina (930,25 euros), Berna Coma (1.850,35) o Joan Carles Ramos (1.891,90). També hi ha donacions de consellers comunals, com Alain Cabanes, escollit en les comunals del 15 de desembre, (2.338,51). 

Fonts de DA han posat en relleu que aquestes donacions "corresponen al compromís de tots els càrrecs electes de donar el seu primer sou al partit, per finançar-lo" i que l'aportació es pot fer de cop o fraccionadament. Per això, les xifres són tan dispars, tot i que, al final, cadascú haurà de fer la mateixa donació. 

En un altre edicte, el Tribunal de Comptes consigna les donacions que va rebre Desperta Laurèdia de cara a les eleccions comunals. En total, va percebre 11.900 euros. Entre els donants, hi ha el cap de llista, Cerni Cairat, amb 2.500 euros i també altres persones properes a la candidatura com Ladislau Baró, que va ser presentador, (1.000 euros).

Per la seva banda, Ciutadans Compromesos, l’única llista que va presentar-se a la Massana, també va rebre aportacions. En aquest cas, un total de 8.000 euros, repartits al 50% entre les ja cònsols, Olga Molné i Eva Sansa.

 

 

Comentaris

Trending