DA proposa modificar la llei electoral per adaptar el sistema de vot al Braille 

La formació promet un ajut econòmic, que no quantifica, per als creadors i assegura que complirà els compromisos contrets amb França en matèria d’aportacions a infraestructures viàries

-
-
Demòcrates per Andorra (DA) preveu modificar la llei electoral per tal que els discapacitats puguin exercir el seu dret a vot en igualtat de condicions que les persones que estan plenament capacitades a nivell físic. Això comporta, de forma molt clara, que el sistema de vot s’adapti, per exemple, al llenguatge Braille. Aquesta és una de les propostes o exposicions fetes per les candidatures taronges durant aquest dijous, en què DA ha anunciat també un ajut econòmic per als creadors i ha reiterat que pretén complir els seus compromisos amb França sobre les infraestructures viàries.

La cap de llista de Demòcrates a la parroquial de Canillo, Meritxell Palmitjavila, ha assegurat que DA treballarà per fer una Andorra plenament accessible per a les persones amb discapacitat a través d’una nova Llei d’accessibilitat. La candidata considera que l’Estat ha de promoure la inclusió, generant oportunitats i garantint els drets de les persones i col lectius més vulnerables i afirma que “els canvis legislatius que proposem al programa van en el sentit d’aprofundir la feina que hem anat desenvolupant fins ara, conscients del fet que, en matèria d’inclusió plena sobretot pel que fa a les persones amb discapacitat, la feina no s’acaba mai”. Palmitjavila ha avançat que el programa de Demòcrates també preveu una nova Llei dels drets de les persones amb discapacitat adaptada a la realitat actual. Tanmateix, ha anunciat que es modificarà la Llei electoral “per fer possible el vot en condicions d’igualtat de les persones amb discapacitat”

Des de la candidatura d’Andorra la Vella, el número 2 de la llista, Marc Pons, ha anunciat un suport econòmic a artistes plàstics, músics, creadors literaris, teatrals o cinematogràfics. L’ajut, però, no ha estat quantificat. En el cas dels candidats d’Encamp, i des del Pas de la Casa, Jordi Torres Falcó, ha garantit la millora de la mobilitat interna a la localitat encampadana i també ha assegurat que es compliran els compromisos contrets amb el govern francès per millorar la xarxa viària en territori veí. Andorra injectarà 10,5 milions d’euros per millorar la RN-20 i la RN-22. D’un altre mena de vies, en aquest cas el camí ral, ha parlat la candidatura d’Ordino. Joan Martínez i Berna Coma també han destacat la necessitat de posar en valor els refugis de muntanya.

Finalment, des d’Escaldes, on el candidat nacional, Xavier Espot, ha compartit ballaruga amb usuàries de la Casa Pairal, i també des de Sant Julià, s’ha parlat de gent gran. Espot i la candidata territorial escaldenca, Sílvia Calvó, han recordat que DA aposta per la millora de la qualitat de vida dels padrins i per l’atenció domiciliària, alhora que han remarcat el compromís d’incrementar de l’ordre del 9% en tres anys les pensions. Al seu torn, els candidats lauredians Núria Rossell, Carles Álvarez i Vicky Grau han anunciat la voluntat de treballar amb els comuns per convertir les llars de jubilats en centres de dia per persones grans en situació de dependència.

 

Comentaris

Trending