DA fa ‘un Puigdemont’ per salvar la paritat al Consell d’Europa i mantenir Jordana de president de la delegació

El conflicte obert per la composició de la representació en l’organisme amb seu Estrasburg es resol situant Patrícia Riberaygua de titular i deixant que un suplent, com fa Bèlgica, presideixi

Carles Jordana en una intervenció com a membre de la delegació del Consell d\'Europa.
Carles Jordana en una intervenció com a membre de la delegació del Consell d\'Europa.

El conflicte obert per la manca de paritat en la delegació andorrana al Consell d’Europa s’ha tancat passant Patrícia Riberaygua a la titularitat i enviant Carles Jordana a la suplència. Jordana, però, manté la presidència. Perquè el conseller general demòcrata pugui mantenir la cadira s’ha hagut de recórrer a la ‘via Puigdemont’. És a dir, s’ha hagut de buscar una única excepció en tot el plenari europeu: la delegació de Bèlgica també és presidida per un suplent. D’aquesta manera suposadament se soluciona el problema generat arran dels canvis que hi va haver degut a l’ampliació del grup parlamentari mixt.

Els canvis s’han acordat aquest dijous durant una reunió mantinguda pels membres de la delegació. A banda dels demòcrates Jordana i Riberaygua, també en formen part la liberal Judith Pallarés i el representant del grup mixt i conseller d’SDP Víctor Naudi. Justament, els demòcrates pretenien que es fes marxa enrere en els canvis votats al Consell General fa una setmana i que situant Pallarés de titular i Naudi altra volta de suplent la delegació ja passava a respectar la paritat requerida pel Consell d’Europa. El grup mixt, però, no era partidari d’aquesta solució i considerava, a més, que la badada havia estat de Sindicatura o del president de la delegació i que havien de ser ells els qui trobessin la sortida al conflicte generat.

Després d’unes setmanes d’enrocament -a Jordana no li feia cap gràcia la suplència-, finalment DA ha mogut peça en trobar una via que, en certa manera, ja satisfà les expectatives del parlamentari. A la pràctica, en una delegació tan petita com l’andorrana, titulars i suplents fan tasques pràcticament idèntiques. Podent mantenir Jordana la presidència, la voluntat d’aquest, en certa manera, es veu completada. D’aquesta manera es tanca el serial i ara només caldrà que els canvis siguin validats en sessió de Consell abans de comunicar-los a Estrasburg.

Etiquetes

Comentaris

Trending