DA escenifica el 'sí' d'un Xavier Espot convençut que pot reeditar la majoria absoluta

L'actual ministre d'Afers Socials, Justícia i Interior accepta l'oferiment d'encapçalar la llista demòcrata en una reunió ampliada de l'executiva de la formació, davant una seixantena de càrrecs electes

Xavier Espot (segon per la dreta) en la taula presidencial de l'executiva ampliada entre la secretària d'organització de DA, Roser Sunyer; el secretari general, Esteve Vidal; i el president del partit, Eric Jover.
Xavier Espot (segon per la dreta) en la taula presidencial de l'executiva ampliada entre la secretària d'organització de DA, Roser Sunyer; el secretari general, Esteve Vidal; i el president del partit, Eric Jover.
Demòcrates per Andorra (DA) ha escenificat via xarxes socials l’acceptació de l’actual ministre d’Afers Socials, Justícia i Interior, Xavier Espot, de l’encàrrec per encapçalar el projecte taronja en les properes eleccions generals. Encara que des de fa uns de dies el ‘sí’ era molt sabut, el responsable ministerial ha comunicat formalment l’admissió de l’oferiment aquest vespre durant la reunió de l’executiva de la formació. L'actual responsable ministerial accepta el repte de succeir Toni Martí amb el convenciment que és possible de reeditar la majoria absoluta. De fet, a l'exbatlle no li agrada perdre mai a res. I aquest ha estat una de les qüestions que li ha fet ballar el cap els darrers temps.

“Xavier Espot encapçalarà el projecte de Demòcrates a les pròximes eleccions generals. Ho ha comunicat aquest vespre, durant l’executiva extraordinària ampliada que hem celebrat aquest vespre. El candidat ha donat el sí davant la seixantena de càrrecs electes i responsables al capdavant de les institucions del país”, ha anunciat DA a través de les xarxes. La confirmació per part d'Espot de liderar el projecte de DA ha estat acollida amb aplaudiments per part dels assistents i el suport unànime dels representants de les parròquies a qui el ministre ha interpel·lat de forma prioritària per tal d’assegurar la gestació d’un projecte sòlid per afrontar el les eleccions generals i, posteriorment, les comunals.

Malgrat que suposadament de manera formal feia quinze dies que se li havia ofert el lideratge electoral de la formació, el titular de Justícia i Interior feia un any o més que barrinava la possibilitat d'acceptar o no una possibilitat que tenia el seu nom en un lloc molt predilecte respecte de tota la resta. La pressió del cap de Govern, Toni Martí, hauria estat molt insistent. Fins i tot filtrant diumenge el 'sí' a dos mitjans amb responsables editorials afins per tal d'evitar cap possibilitat de marxa enrere d'Espot. I és que el ministre no sempre ho ha tingut clar. Per múltiples raons. Tot i això, des de fa algunes setmanes fins i tot hauria acudit a Barcelona per mantenir alguna trobada amb assessors de la formació Ciutadans per rebre consell de com reforçar la seva imatge i, alhora, per reforçar també la seva autoestima com a candidable. "M'hi veus", ha estat una de les preguntes que més ha fet el titular ministerial a molts dels seus interlocutors.

Espot havia de valorar diverses circumstàncies, moltes de personals i familiars. I en darrer terme també saber que tindria el marge de maniobra suficient per poder fer el seu equip. Abans i després de les eleccions, especialment en cas d'haver de governar. També hauria estat intentant valorar possibles aliances en el cas que no obtingui una majoria absoluta i els resultats dels propers comicis, que se celebraran entre el 31 de març i, preferiblement, el 7 d'abril, obliguin a buscar a acords per poder formar un Govern amb un suport parlamentari prou estable. Finalment, i després d'una campanya molt ben dissenyada d'aparició mediàtica de càrrecs del partit -entre ells, altres aspirants a substituir Martí- considerant que era l'ideal, Espot ha donat el sí.

Després de l’acte d’acceptació d’avui, el partit convocarà un congrés extraordinari que tindrà l’objectiu de ratificar la candidatura que la comissió electoral va proposar a l’executiva, com a resultat de l’encàrrec que se li va fer l’any passat amb la finalitat d’obtenir el candidat amb més consens. Durant la seva intervenció a l’executiva, Xavier Espot ha assegurat que avui "fem un pas més en el procés de sedimentació que ens ha de portar a consolidar el nostre projecte polític, a ampliar les seves bases i a constituir un equip de treball i unes candidatures que ens permetin afrontar amb garanties el cicle electoral de l’any que ve". Espot ha acceptat l’encàrrec del partit amb la premissa de treballar en un programa reformista que consolidi la recuperació econòmica i permeti continuar duent a terme polítiques socials: "Un programa que vetlli per un creixement equilibrat i sostenible i que conservi i potencïi les nostres arrels i la nostra identitat", ha afegit.

El ja candidat ha avançat que el pròxim pas serà iniciar una roda de contactes amb els comitès parroquials per tal de copsar les seves inquietuds i recollir propostes per incorporar-les al projecte amb el qual s’ha mostrat convençut que es podrà revalidar la majoria de Demòcrates. Projecte i equip són els dos elements que Xavier Espot ha destacat i que, juntament amb el plantejament ideològic de centre reformista permetrà assolir el suport necessari per revalidar les majories actuals i seguir treballant en reformes "assenyades i equilibrades" fonamentals per construir la societat moderna, oberta i competitiva, que Demòcrates per Andorra assegura que és el que defensa.

Etiquetes

Comentaris (1)

Trending