Vuit artistes concorren a la primera edició del Premi d’escultura urbana d’Andorra la Vella

El comú valora “molt positivament l’elevada concurrència” i durant la primera setmana d’octubre reunirà el jurat per escollir la proposta que resultarà guanyadora del guardó, que consistirà en la producció de l’obra i la seva ubicació al Parc Central

L'obra que es premiï servirà per alimentar la galeria a cel obert del Parc Central.
L'obra que es premiï servirà per alimentar la galeria a cel obert del Parc Central. COMÚ D'ANDORRA LA VELLA

Vuit artistes del país han presentat el seu projecte a la primera edició del Premi d’escultura urbana convocat pel comú d’Andorra la Vella i que té una periodicitat biennal. El comú, que ha valorat “molt positivament l’elevada concurrència”, reunirà el jurat que ha de triar la proposta guanyadora la primera setmana d’octubre. La producció de l’obra i la seva ubicació al Parc Central és el principal al·licient del premi, més enllà de sis mil euros.

L’interès i la participació en la primera edició del concurs “ha estat elevat i força positiu per part dels artistes del país”. Durant la primera setmana d’octubre es reunirà el jurat, format per membres del comú i per dues persones de reconeguda trajectòria i expertesa en el món de les arts. La proposta del premi d’escultura urbana “ha tingut una bona acollida i ha suscitat interès entre els artistes del país, a qui anava dirigida”.

Els artistes interessats tenien fins al passat divendres, 1 de setembre, per presentar les seves propostes i projectes d’escultura a la convocatòria del premi. Han estat un total de vui artistes els que s’han presentat amb l’objectiu que les seves creacions passin a formar part de la galeria d’art a l’aire lliure que s’està treballant i generant al Parc Central. Des del departament de Cultura s’ha valorat “molt positivament l’elevada concurrència”. Cal recordar que el concurs va dirigit a artistes professionals d’Andorra, tant consolidats com emergents.

Representants comunals i artistes presents al Parc Central al tomb de la nova inquilina de l'espai, 'Mari Carmen'.

Relacionat

Un concurs escultòric biennal farà créixer la galeria d’art a cel obert del Parc Central

Seguint el calendari previst a la convocatòria del premi, la primera setmana del mes d’octubre es reunirà el jurat, que està format per tres persones en representació del comú i dues del món de les arts del país. La decisió final es donarà a conèixer a l’artista seleccionat i l’acte d’entrega del guardó, així com la signatura del contracte per a la producció de l’obra es durà a terme durant la primera setmana de novembre. El concurs preveu un premi de 6.000 euros per al projecte guanyador més un màxim de 14.000 per a la producció de l’obra.

Aquesta creació per part de l’artista es durà a terme durant els mesos posteriors al novembre, amb la intenció de poder instal·lar i inaugurar l’escultura que en resulti durant la primavera del 2024. El concurs que impulsa el comú té un caràcter biennal i les obres que s’han presentat es valorarà que estiguin ben emmarcades en l’art contemporani, i que siguin inèdites o originals. L’objectiu és seguir creant i alimentant la galeria d’art a l’aire lliure que s’està generant al Parc Central, un espai que ha canviat de forma important la fesomia, tant des del vessant natural com artístic.

Comentaris

Trending