Virgili, corrector dels errors dels catalanoparlants a Twitter, presenta ‘Llengua i república’

El llibre del Grup Koiné arribarà aquest dimarts a la biblioteca comunal d'Escaldes-Engordany amb tot un fenomen a la xarxa, i Dolors Requena

Comentaris

Josep Maria Virgili.
Josep Maria Virgili.

El Grup Koiné presentarà aquest dimarts el llibre 'Llengua i república (El Manifest Koiné argumentat)', a la biblioteca comunal d'Escaldes-Engordany (19.30 h). ). El llibre, publicat per Nexum que col·labora amb l'andorrana Marinada, inclou el Manifest Koiné, promogut per l’associació Llengua i República , que es va presentar el 31 de març del 2016 i que va provocar un nombre de “respostes (amigues o enemigues) molt elevat”, que els seus impulsors han estat treballant durant quatre anys per donar-hi “una resposta des del punt de vista professional, racional, meditada, i que fugís del circ mediàtic”.

L'acte comptarà amb la presència del membres dels grup, Dolors Requena i Josep Maria Virgili, reconegut per corregir els errors dels catalanoparlants a Twitter. S'ha convertit en tot un fenomen a la xarxa amb les seves esmenes lingüístiques precedides del ja cèlebre “si m’ho permeteu…”. Objecte de nombrosos comentaris a la xarxa i, fins i tot, de mems, el catedràtic d’institut de llengua catalana emèrit, membre de Koiné i del Cercle Vallcorba i veí de Riudoms és seguit per prop de 22.000 tuitaires i lloat i criticat per lingüistes per la seva defensa aferrissada del que ell en diu “català genuí”. És polèmic i políticament incorrecte en algunes qüestions. Segons ell, hem de dir "Norvègia" i "Danemarca", a més de pronunciar la ve baixa com a fricativa, com ho fan els alemanys.

El Grup Koiné es va constituir el 4 d’octubre del 2014, després de dues reunions preparatòries motivades arran de la constatació de dues circumstàncies que van considerar preocupants: les veus sorgides d’un temps ençà a favor de la cooficialitat del català i el castellà a la Catalunya independent provinents de posicions polítiques independentistes; i la indefinició (o el silenci) davant d’aquestes veus per part de certes entitats, tant les independentistes com les que es dediquen de manera explícita al foment de la llengua.

 

Etiquetes

Comentaris

Trending