El VII cicle de música Cambra Romànica recupera les capelles de Canillo

S'han programat sis concerts, el primer d'ells amb  l’Orquestra Nacional Clàssica d’Andorra (ONCA) i la violinista Marta Cardona

El Santuari de Meritxell ha acollit la roda de premsa de presentació a la que correspon aquesta imatge.
El Santuari de Meritxell ha acollit la roda de premsa de presentació a la que correspon aquesta imatge. CAMBRA ROMÀNICA

El VII cicle Cambra Romànica torna, després de la pandèmia, a les capelles més petites, com ara Sant Bartomeu de Soldeu i Sant Pere del Tarter, i compta amb l’Orquestra Nacional Clàssica d’Andorra, amb una convidada d’excepció com la violinista Marta Cardona. Hi participa també  l’ambaixada de França. Els concerts s'iniciaran el pròxim dia 22 a les sis de la tarda al Santuari de Meritxell.

S'han programat sis concerts. El segon (29 d'octubre) anirà a càrrec de Caroline de Mahieu (soprano) Stéphane de Mahieu (baríton) i  Nicolas Licciardi (piano). Clara Pladevall, presidenta de l’Associació Amics del Cambra Romànica, ha explicat en roda de premsa que “estem molt contents de recuperar la coca i xocolata pròpies del cicle i que conviden a la conversa després dels concerts, així com de retornar a les capelles petites de Soldeu i el Tarter”. Seguidament, l’ambaixador de França a Andorra Jean-Claude Tribolet, ha destacat que l’ambaixada té sempre present les entitats locals per treballar en partenariat en l’organització dels actes de la 'Saison culturelle'.

Per la seva banda, la cap de producció de l’ONCA, Teresa Areny, ha destacat “tornar a col·laborar en un cicle com és Cambra romànica és un honor, ja que la música clàssica ja és un tipus d’esdeveniment en el que costa arribar a la gent, i fer-ho sota un paraigua com Cambra Romànica facilita aquesta tasca de la Fundació”. D’altra banda el concert que farà l’ONCA a Mertixell s’engloba en el leitmotiv “la passió” que marca tots els concerts d’aquesta temporada. El conseller del Comú de Canillo, Cerni Pol, ha exposat que el Comú torna a donar el seu suport a l’associació en l’organització d’aquest cicle de concerts ja tan arrelat a la parròquia i ha agraït la tasca que fa.

Finalment Pladevall ha explicat que l’edició d’enguany incorporen el pagament d’entrades a 15 euros en tres dels concerts, que seran amb una entrada reduïda pels socis. Les propostes d'aquesta edició inclouen els dos guanyadors ex-aequo del 2n premi del Concurs Internacional Cambra Romànica, un quintet de vent fusta i de vent metall, així com un concert líric, l’orquestra de cambra barroca de Toulouse, l’ONCA i el quartet de corda Cosmos Quartet amb Lluís Claret de violoncel·lista convidat.

Etiquetes

Comentaris

Trending