La Unió Pro Turisme engega una recerca de nous fallaires

L’entitat vol garantir el relleu dels actuals perquè mantenir viva una tradició que, recorden, està considerada patrimoni de la humanitat per la Unesco

Una actuació dels fallaires a Escaldes-Engordany.
Una actuació dels fallaires a Escaldes-Engordany. ARXIU

La Unió Pro Turisme d’Escaldes-Engordany vol garantir la continuïtat d’una tradició tan arrelada a la parròquia com són les festes del foc. Per això, ha obert el procés per buscar nous fallaires, tan nens com joves i adults. La voluntat és assegurar el relleu dels actuals, que fa molts anys que participen en les celebracions que, recorden fonts de l’entitat, és considerada patrimoni immaterial de la humanitat per la Unesco.

Fa una quinzena d’anys que la Unió Pro Turisme, entre moltes altres activitats culturals al llarg de l’any, s’encarrega de les falles per Sant Joan. Actualment, hi ha una desena de fallaires que es consideren actius però acumulen ja molt temps i alguns ja han avisat que en un futur voldran passar a un segon terme. Per tant, i davant aquesta possibilitat, l’entitat vol trobar-los un relleu.

La crida s’ha fet a través de les xarxes socials. “Volem gent jove per continuar la tradició i que no es perdi”, han explicat des de la Unió Pro Turisme. Per un costat, es busca “canalla” a la qual “inculcar les falles” però també gent més gran, fins i tot també adults. “Hem de defensar una tradició que està valorada per la Unesco”, remarquen.

Per ara, s’ha obert les inscripcions, esperant que la resposta sigui positiva. Així, es vol que la formació sobre com fer les falles i moure-les es pugui realitzar les pròximes setmanes. Així, no es descarta que, si està preparat, algun dels nous fallaires pugui participar en la celebració d’aquest Sant Joan. Sempre, és clar, que es pugui celebrar si les condicions sanitàries són favorables.

Etiquetes

Comentaris

Trending