La Unesco inclou en el seu full de ruta 2022-29 un programa relatiu al diàleg per a la Pau d’Andorra

El projecte proposa crear espais de diàleg a nivell cultural i artístic i fent una especial atenció a la participació dels joves i les dones

Comentaris

Eva Descarrega durant la seva intervenció a París.
Eva Descarrega durant la seva intervenció a París. sfga

L’òrgan executiu de la Unesco (Organització de les Nacions Unides per a l'Educació, la Ciència i la Cultura) va aprovar aquest dijous, la primera iniciativa impulsada per Andorra. Es tracta del projecte de decisió ‘La ruta de la pau: diàleg i acció per a la tolerància i la comprensió intercultural’ i va comptar, en el moment de l’aprovació, amb el copatrocini de 70 Estats membres.

Així, l’ambaixadora Eva Descarrega va presentar-lo aquest dijousdurant la 214a sessió del Consell Executiu i posteriorment es va decidir adoptar-lo en el sí d’aquest organisme internacional. El projecte proposa promoure el diàleg intercultural, la diversitat i els valors de la tolerància i la pau, creant espais de diàleg a nivell cultural i artístic i fent una especial atenció a la participació dels joves i les dones.

El projecte s’inscriu en l’estratègia a mitjà termini de la Unesco 2022-2029, pel que un cop aprovat, es calendaritzarà dins d’aquest full de ruta accions proposades per Andorra, en particular en el marc del Fòrum mundial contra el racisme i la discriminació. La proposta andorrana també posa en valor projectes ja existents com ara l’ArtCamp o l’Arbre de la pau, obra de l’escultora i ambaixadora de bona voluntat de la Unesco, Hedva Ser, el qual es troba a Ordino i a 16 altres països.

El projecte andorrà aprovat ahir va ser redactat i negociat pel Secretariat de Ciències Humanes i Socials de la Unesco i els equips diplomàtics de la Delegació Permanent d’Andorra a la Unesco i del ministeri d’Afers Exteriors.

Etiquetes

Comentaris

Trending