Últimes hores del Museu Fàbrica Reig

La instal·lació tanca portes aquest diumenge, 9 de gener, per passar a un format virtual

Comentaris

Part de la secció dedicada al tabac.
Part de la secció dedicada al tabac. MUSEU FÀBRICA REIG

Després de 20 anys rebent visitants a Sant Julià de Lòria, el Museu Fàbrica Reig tancarà les portes. Almenys, les físiques, perquè a partir d’aquest diumenge, 9 de gener, encetarà una nova etapa modernitzada. Amb el fi de l’exposició que s’acull actualment, la instal·lació passarà a poder-se veure de forma virtual. Així, el centre ha buscat adaptar-se als nous temps i a les circumstàncies inusuals que ha creat la pandèmia generada per la Covid-19 a tot arreu del món.

La decisió va ser premeditada, i s’ha pres en una recerca per desencaixar el museu dels estàndards habituals. Tal com es va indicar quan es va anunciar la decisió, per tal de no “eternitzar-se” en els projectes que havien estat 20 anys sent l’eix vertebrador del centre. Després de 54 exposicions temporals que havien dut a les instal·lacions 205.000 visitants, aquests passaran a comptabilitzar-se de forma virtual. Així, es posa punt final a un dels dinamitzadors de la parròquia de Sant Julià de Lòria.

Aquest dissabte, per tant, comença el compte enrere, i queden 48 hores per poder acudir al Museu Fàbrica Reig. Actualment, acull la mostra de fotografies de Julià Reig Roqueta, que tancarà la darrera etapa de les instal·lacions. A les imatges es poden veure fets i gent de la parròquia de Sant Julià de Lòria que va anar recollint durant més de dos decennis.

Aquest tancament, com és d’esperar, ha tingut conseqüències dolentes. Entre elles, l’acomiadament de les quatre treballadores amb les quals comptava actualment per mantenir la seva activitat. A més, Sant Julià perdrà un dels seus grans atractius. Amb el nou format virtual, caldrà veure si la pèrdua del museu afecta un altre nivell a l’activitat cultural de la parròquia i fins a quin punt millora el rendiment de l’entitat.

Comentaris (1)

Trending