Tradicions per Sant Jaume a Escaldes i Ransol

Els escaldencs han celebrat el dia del turista i el pubillatge en què s’ofereix un clavell a les dones i una bossa amb material promocional als homes

Dia del Turista
Dia del Turista Unió Pro Turisme d'Escaldes-Engordany

Escaldes-Engordany i Ransol estan de festa major amb motiu de Sant Jaume. Els escaldencs han celebrat el dia del turista amb la tradició d’oferir clavells a les dones i apropar la parròquia als turistes, mentre que a Ransol la cercavila amb la Follia Band ha fet ballar grans i petits.

Cada any per Sant Jaume es celebra el dia del turista i el pubillatge a Escaldes-Engordany en què s’ofereix un clavell a les dones i una bossa amb material promocional als homes. L’avinguda Carlemany ha estat el centre neuràlgic d’aquesta tradició en el quart dia de festa major de la parròquia, que ha començat amb la missa solemne a l’església de Sant Jaume d’Engordany amb la participació de les autoritats i ha continuat amb un esmorzar i sardanes oferts per la Unió Pro turisme.

Aquesta tarda continuen els actes la cantada d’havaneres a càrrec de ‘Cavall Bernat” o la sessió del DJ Montalvo. Demà, dia de Santa Anna, hi haurà el plat fort amb el concert de Miki Nuñez.

Ransol, els Plans i l’Aldosa també celebren la festivitat. En aquest cas, els actes han començat aquest matí amb una missa a l’església de Sant Jaume de Ransol i un aperitiu. La Follia Band ha estat l’encerregada de fer ballar els grans i petits amb la cercavila. La traca de fi de festa tindrà lloc demà a les 22.30 hores.

Comentaris

Trending