El tancament del Museu Fàbrica Reig comportarà l'acomiadament de les quatre treballadores

La instal·lació forma part de la candidatura de Sant Julià com a ciutat creativa de la Unesco que s'ha de decidir en els pròxims dies

Part de la secció dedicada al tabac.
Part de la secció dedicada al tabac. MUSEU FÀBRICA REIG

L'anunci aquesta setmana del tancament del Museu Fàbrica Reig a partir del 30 de gener comportarà també l'acomiadament de les quatre treballadores que ja han estat informades de la situació. Quan acabi l'exposició actual de fotografies, la instal·lació es podrà continuar visitant però de manera virtual i ja no es duran a terme més mostres temporals.

La situació ha agafat per sorpresa a tothom però sobretot a les treballadores que són conscients que la situació actual provocada per la pandèmia no és la millor per trobar una altra feina. Totes estan molt afectades pel tancament i pel seu futur laboral.

La desaparició del museu presencial té més repercussions, com la de la candidatura de Sant Julià de Lòria com a ciutat de creativa de la Unesco. El museu forma part del dossier i la decisió s'ha prendre en els pròxims dies, probablement la setmana que ve. L'esperança dels promotors és que el tancament no condicioni l'atorgament del segell que avala el caràcter cultural de la població.

Per altra banda, i a nivell turístic, la parròquia laurediana perd el seu gran atractiu després de Naturland i, sense oblidar, que també molts residents es desplaçaven a Sant Julià per visitar alguna de les exposicions temporals. El dubte que es planteja a nivell turístic és si el mosaic de l'església parroquial serà prou atractiu com per justificar l'arribada de turistes al poble.

Comentaris (8)

Trending