Els socialdemòcrates demanen que l'Arxiu Nacional s'ubiqui a l'edifici de Ràdio Andorra

La consellera Susanna Vela considera que l'antic hotel Rosaleda no és el lloc més adequat per la proximitat al riu

Comentaris

L'edifici de Ràdio Andorra.
L'edifici de Ràdio Andorra. ALTAVEU

La consellera socialdemòcrata Susanna Vela ha proposat l'antic edifici de Ràdio Andorra com a seu de l'Arxiu Nacional ja que ha explicat que la ubicació escollida, l'hotel Rosaleda, no reuneix les condicions adequades per la seva proximitat al riu i el risc d'inundació recordant que Encamp ha patit històricament diversos aiguats. Vela ha afegit que la documentació és molt voluminosa i que Ràdio Andorra seria el millor lloc.

Vela argumenta la proposta tenint en compte que "l'edifici de Ràdio Andorra necessita un ús i està infrautilitzat, a més de ser un lloc emblemàtic". Argumenta que l'hotel Rosaleda, seu del ministeri de Cultura, no compleix la normativa internacional ja que els espais previstos per acollir l'Arxiu Nacional estan massa a prop del riu i és susceptible d'inundació".

La consellera ha fet aquestes declaracions durant la roda de premsa de presentació de les esmenes de la formació socialdemòcrata al projecte de pressupost de Govern per a aquest exercici. La voluntat de l'executiu és que l'hotel Rosaleda aculli tots els serveis. El problema, però, és que amb l'Arxiu Nacional, es retallaria espai a la Biblioteca Nacional i a la sala d'exposicions. A més, el volum de documentació actual s'augmentarà amb els béns mobles de Sud Radio i les col·leccions de Ràdio Andorra.

Vela ha lamentat que en el pressupost figuri una partida per l'Arxiu Nacional al Rosaleda "sense conèixer les característiques de l'edifici".  Diversos especialistes desaconsellen la seva ubicació a l'edifici i esgrimeixen més motius a banda del de la seguretat ja que, per exemple, caldria separar els serveis de l’Arxiu de restauració, inventari, reprografia i digitalització per diversos despatxos, cosa que implicaria trencar amb la mecànica de treball. També el fet de compartir alguns dels espais amb altres departaments podria posar en risc la seguretat en el tractament, conservació i manipulació de documents d'un alt valor històric.

En un altre ordre de coses, Vela ha subratllat que en matèria de Salut Mental, un problema que s’ha agreujat notablement amb la pandèmia de la Covid-19, la proposta socialdemòcrata és invertir 150.000 euros en la creació d’un centre de Salut Mental adequat a les necessitats dels seus pacients.

Comentaris

Trending