Segona edició per al llibre que narra les peripècies de l’última hereva de Casa Rossell

‘La Senyoreta’ va ser un dels tres volums més venuts el passat Sant Jordi i “la demanda de molta gent arrelada a Andorra i amb coneixement sobre l’antiga nissaga ordinenca” ha portat a tornar a imprimir nous exemplars

Comentaris

Exemplars de les dues edicions.
Exemplars de les dues edicions.

La bona acollida de ‘La Senyoreta’, que va ser un dels volums més venuts del passat Sant Jordi, i “la demanda de molta gent arrelada a Andorra i amb coneixement sobre l’antiga nissaga de Casa Rossell” ha portat a fer una segona edició del llibre escrit a quatre mans per Josefina Porras i Núria Gras. A partir de la recerca històrica documental i les converses amb una vintena de persones que van conèixer Maria Lluïsa de Riba, les dues escriptores van reconstruir la peripècia vital de l’última hereva de Casa Rossell.

Que hi hagi una segona edició d’un llibre de temàtica andorrana al Principat no és una cosa gaire habitual. Més encara si es tracta d’una qüestió que es podria considerar tan específica. Però la història de la darrera hereva de Casa Rossell ha generat un interès important. És clar, no cal enganyar-se, que no es tracten de grans edicions. Es van imprimir 500 exemplars el primer cop i ara se n’han tornat a imprimir 500 més. Però per Andorra Déu n’hi do.

Maria Lluïsa de Riba era una dona aparentment tan avançada al seu temps com altiva i orc. El seu comportament era, com a mínim, discutible. I poc amant d’aquelles persones que pertanyien, per dir-ho així, a una classe social diferent a la seva, inferior, i que sovint tractava amb menyspreu o com a mínim amb indiferència. En tot cas el llibre que descriu les aventures d’aquesta dona del segle XX (1907-1993) continua disponible. Es tracta d'una autoedició.

Etiquetes

Comentaris (1)

Trending