La segona edició del congrés d’espionatge convida Villarejo

L’ex-comissari de policia hauria de parlar de la seva relació amb la premsa el 21 d’octubre però està pendent que l’autoritzi la Justícia atès que a priori no pot sortir de territori espanyol

José Manuel Villarejo està vinculat a causes judicials al país.
José Manuel Villarejo està vinculat a causes judicials al país. ARXIU

Els organitzadors del simposi sobre novel·la negra i espies que ha de celebrar aquest octubre la segona edició després de la que es va fer el novembre de l’any passat amb el Centre de Congressos d’Andorra la Vella com a escenari han convidat a participar al congrés l’ex-comissari de policia jubilat espanyol José Manuel Villarejo. El controvertit membre de la denominada ‘policia patriòtica’ hauria mostrat el seu acord a acudir a l’acte però està pendent de les autoritats judicials.

En principi està previst que l’esmentat congrés, que s’hauria de tornar a celebrar al recinte comunal de la capital del Principat, està programat els dies 19, 20 i 21 d’octubre. Justament seria el darrer dels dies previstos per al simposi, un divendres, que hauria d’intervenir Villarejo, que parlaria de la relació entre els espies i els mitjans de comunicació. El policia ha tractat amb diferents periodistes i mitjans propers per, publicant determinades informacions, donar peu a investigacions judicials de tota mena però poc clares, molt tèrboles.

Villarejo, que ha respost via comissió rogatòria des de la presó d’Extremera en una de les causes judicials andorranes que té relació amb les maniobres de la ‘policia patriòtica’ a Andorra, té el passaport retirat per la Justícia espanyola. El comissari ha estat molt temps empresonat i està investigat en nombroses causes. Per això els organitzadors han hagut de trametre formalment al seu advocat la invitació després de tenir l’acord de l’ex-policia per tal que es pugui sol·licitar el permís corresponent a les autoritats judicials.

La intervenció de Villarejo, si s’acaba donant, seria el gran plat fort del congrés d’espies i, pràcticament seria una de les darreres al·locucions del simposi, just després d’una ponència sobre espanyols que van espiar contra el franquisme. El programa provisional preveu la participació en el simposi d’escriptors i historiadors com ara Honorio Feito, Rafael Gómez Parra, José Catalán, Tomás Bárbulo, Raúl Heras o Joaquín Abad. Alhora, molts d’ells són els promotors del congrés.

Etiquetes

Comentaris (2)

Trending