El segon Gran Premi Musical Lauredià augmenta les inscripcions i es farà a la sala de plens del comú

Les actuacions dels 30 músics classificats començaran aquest dimarts i la final tindrà lloc dissabte

Comentaris

Palomero, Majoral i Gianello durant la roda de  premsa d'aquest dilluns.
Palomero, Majoral i Gianello durant la roda de premsa d'aquest dilluns. BRU NOYA

El segon Gran Premi Musical Lauredià, concurs internacional per a intèrprets menors de 35 anys es posa en marxa aquest dimarts a la sala de plens del comú de Sant Julià de Lòria ja que el Centre Cultural i de Congressos està d'obres després de l'incendi del passat mes de novembre. L'organització ha destacat l'alt nivell dels concursants.

El cònsol major, Josep Majoral ha dit que "un concurs d'aquestes característiques és fonamental per a Sant Julià i ens ajuda a posicionar la parròquia en el mapa". Majoral ha recordat l'aposta del comú per la cultura. El premi compta amb la col·laboració de la universitat Humanium. Per aquest motiu, el dissabte a les 11, tindrà lloc una conferència especial a càrrec del rector Enrique Sanz Burguete. 

La presidenta del concurs, Roser Palomero ha destacat l'augment de les inscripcions amb 82. A Sant Julià seran 30 entre música de cambra i solistes ja que es va fer una primera selecció  -una ronda preliminar telemàtica- a Verona (Itàlia). A la preselecció es va presentar un andorrà que no va poder continuar endavant. 

La fase final s'inicia aquest dimarts i acaba el dissabte, amb la final. Els concursants interpretaran peces lliures. Federico Gianello, director artístic del Gran Premi Musical Lauredià, ha destacat la participació de músics de Rússia i la Xina. Hi ha 8.000 euros en premis en metal·lic i actuacions en concerts a Europa en cinc festivals prestigiosos com el Chamber Music o el de Màntua. Gianello també ha fet èmfasi en la tasca del jurat internacional que avaluarà als joves intèrprets i ha convidat a la ciutadania a les audicions. Ha volgut incidir en el fet d’haver pres la decisió d’apostar per un repertori lliure. “D’aquesta manera veiem la competència i la professionalitat dels músics. El concurs va més enllà de mostrar un estil acadèmic” ha subratllat.

El jurat està format per professionals reconeguts dins el món de la música com Adrian Pinzaru, Tu Dejing, Giuliano Cavaliere, el violinista Gerard Claret i l’acordionista Javier López Jaso.

 

Comentaris

Trending