Satisfacció al bisbat per una nova edició del Canòlich Festival que aplega 2.500 joves

El delegat d’Ensenyament, mossèn Chisvert, valora positivament l’èxit del concert de grups andorrans i la interacció que alguns artistes han tingut amb classes dels diferents sistemes educatius

Una de les actuacions del grups andorrans.
Una de les actuacions del grups andorrans. BISBAT D'URGELL

El delegat d’Ensenyament del bisbat d’Urgell, mossèn Pepe Chisvert ha expressat la satisfacció pel bon desenvolupament i l’èxit de participació que ha aplegat la nova edició, ja la novena, del Canòlich Music Festival. L’esdeveniment, al llarg del cap de setmana ha aplegat fins a 2.500 joves. A més, el rector lauredià ha destacat sobretot el fet que, enguany, alguns dels artistes convidats han pogut entrar als centres educatius del país i compartir la seva experiència amb els alumnes.

“Ja fa nou anys que el fem i això vol dir que està plenament consolidat”, ha destacat Chisvert, que ha volgut, també, posar en relleu el fet que s’ha pogut celebrar malgrat la situació pandèmica. “Ens recreem, ens hem hagut d’adaptar, però no hem hagut d’interrompre res”, ha comentat.

L’acte final del festival ha estat l’Eucaristia celebrada a l’església parroquial de Sant Julià i Sant Germà, a Sant Julià. L’ofici va ser presidit per l’arquebisbe, Joan Enric Vives. El temple va quedar-se petit, ja que van assistir 300 persones, el màxim d’aforament permès. Va ser, també, el moment d’escoltar la darrera actuació, en aquest cas la del grup de música cristiana Worship.cat.

A la tarda, un dels concerts s’havia convertit en una de les novetats de l’edició: l’aposta per grups andorrans. “Tots van tocar temes musicals carregats de valors i de vida, que anaven en la línia del festival”, ha explicat el rector lauredià. El Cor Rock d’Encamp, Patxi Leiva, Sunset Dreams, Ladis Baró, Guillem Tudó, Zip de Guzmán, l’Esbart Lauredià i Quim Salvat van formar el cartell.

A banda, enguany un dels músics, Cescm ha visitat els joves de tercer i quart d’ESO de les escoles del Principat. “Hem entrat dins les aules i els artistes han compartit la seva música i experiència de vida amb els estudiants dels diferents sistemes educatius. Tant per part d’artistes i escoles ha estat una experiència positiva”, ha apuntat mossèn Chisvert.  

Comentaris

Trending