Sant Julià i Escaldes concentraran les activitats de Sant Jordi a les places Laurèdia i Coprínceps

Els programes de les dues parròquies inclouen espectacles, tallers a banda de les signatures de llibres

Comentaris

El cònsol lauredià Josep Majoral fa una foto amb el mòbil de la roda de premsa de Mireia Codina i Beth Gil sobre el programa de Sant Jordi.
El cònsol lauredià Josep Majoral fa una foto amb el mòbil de la roda de premsa de Mireia Codina i Beth Gil sobre el programa de Sant Jordi. BRU NOYA

La plaça Laurèdia concentrarà el proper cap de setmana totes les activitats de Sant Jordi a Sant Julià de Lòria mentre que l'epicentre a Escaldes-Engordany serà la plaça Coprínceps. A Sant Julià, la cònsol menor, Mireia Codina ha destacat "l'elenc immens d'autors andorrans que signaran llibres" com Josep Enric Dallerès, Iñaki Rubio, Sergi Mas, Joan Peruga, Txema Díaz-Torrent, Joan Ramon Marina o Robert Pastor.

El programa d'activitats lauredià inclou el concurs de punts de llibre amb la temàtica dels 800 anys de la troballa de la talla de la Mare de Déu de Canòlich i el de microrelats que serà també el tema del taller d'escriptura a càrrec d'Elena Aranda. Hi haurà un conte d'ombres xineses i la presentació del llibre 'Embarbussaments embarbussats' d'Antoni Rodríguez. L'obra consta de dos parts, la primera té un grapat d’anagrames i un fotimer d’embarbussaments, i la segona, poesies de diverses temàtiques, i al final hi ha el glossari dels mots. Mitjançant poemes juganers com 'Daixon-ses', 'Babeca', 'Barrufell', 'Aixafaterrossos', 'Amb la castanya torta', 'Adesiara', 'Adversitats' i molts altres i poesies més serioses, el lector descobrirà que la llengua catalana és molt rica en vocabulari, divertida en el llegir i en el parlar i molt bonica d’escoltar.

El gruix de les activitats arribarà el diumenge 23 d'abril amb la venda de roses, de llibres i d'artesania a la plaça Laurèdia, com ha destacat la responsable de la Biblioteca Comunal Universitària (BCU), Beth Gil. La signatura dels autors s'iniciarà a dos quarts d'onze del matí i a les onze començaran els il·lustradors Crisisart i Marc Huguet. Realitzaran dibuixos senzills, al moment. Aquestes petites obres tindran un preu simbòlic i la recaptació serà per Càritas de Sant Julià de Lòria.

Al matí i a la tarda es representarà l'espectacle 'L'oníric món de Dins', una aventura que té lloc dins un teatret amb capacitat per a 16 persones. Està construït amb materials reciclats i amb una estètica inspirada en la tradició inca. Està adreçat a tots els públics.

ACTES A ESCALDES-ENGORDANY

Un any més, la plaça Coprínceps d’Escaldes-Engordany es converteix en l’epicentre de la diada de Sant Jordi. En aquesta ubicació es concentraran la major part de les activitats que hi ha programades per aquest diumenge 23 d’abril que donaran el tret de sortida a les 10:00 hores i no tancaran fins a les 19.30 hores. En tota la plaça hi haurà diferents espais on es vendran llibres, flors i artesania, però en la mateixa ubicació es realitzaran diferents activitats, com ara, els tallers per a famílies i el racó de lectura, que tindran lloc de les 11:00 a les 13:00 hores i de les 16:00 a les 19:00 hores. També hi haurà lloc pels espectacles, com el que protagonitzarà Emma Regada amb 'Pell de rosa'.

A través d’aquesta performance, l’artista ens explicarà com és la vida d’una rosa. Emma Regada ens donarà la seva visió particular de què sent un rosa, quin poder de seducció se li atribueix i quins símbols s’amaguen darrere la rosa. Un espectacle que tindrà lloc a la plaça Coprínceps a les 12:30 hores i que anirà seguit del lliurament de premis del 22è taller-concurs de punts de llibre de Sant Jordi 2023, amb la presència de Santa Jordina i del drac.

Foto 1 (1)
Quim Dolsa i Valentí Closa presentant els actes de Sant Jordi a Escaldes-Engordany.

A les 17:30 hores, els més petits de la família tindran una cita amb 'Bunji, la petita coala', un espectacle de titelles que anirà a càrrec de la companyia Festuc Teatre (en cas de mal temps, l’espectacle es realitzarà a la sala d’actes del comú). A partir de les 16:30 hores es donarà pas a la signatura de llibres amb la presència dels escriptors del país. La fira de Sant Jordi es clourà a les 19:30 hores. El cònsol menor, Quim Dolsa, ha recordat que pel comú d’Escaldes-Engordany la cultura és una prioritat. “Una societat sense cultura no va enlloc”, ha dit al mateix temps que ha remarcat la seva importància en els temps convulsos que s’estan vivint.

Comentaris

Trending