El rus Mikhail Kazakov guanyador del Solo Sax Competition

El participant ha estat dos anys preparant el concurs d’enguany i va ser un dels finalistes en la darrera edició

Mikhail Kazakov, guanyador del Solo Sax Competition a l'Andorra Sax Fest
Mikhail Kazakov, guanyador del Solo Sax Competition a l'Andorra Sax Fest Andorra Sax Fest

Mikhail Kazakov ha aconseguit el primer premi de la setena edició del Solo Sax Competition. Aquesta és la categoria absoluta de l’Andorra Sax Fest i reuneix als grans professionals d’aquest món. Sis finalistes han disputat la victòria, deixant la classificació amb Kazakov en primer lloc, Giorgi Dzhishkariani, de Geòrgia, en segon lloc i Colin Crake, d’Estats Units, en tercer lloc. El rus va ser un dels finalistes a l’edició del 2019 i s’ha estat preparant durant aquests dos anys.

El guanyador ha aconseguit un lot de premis que conté un Saxòfon Alt Selmer Paris SIII Jubilé, ofert per Selmer Paris, 3.000 €, a més de la possibilitat de realitzar un recital a la vinent edició del festival i al Cicle de concerts del Festival Internacional d’Orgue d’Andorra, a la temporada del 2021. El rus va quedar en quarta posició en 2019, i des d’aleshores ha estat preparant la seva participació. En aquesta ocasió, no només ha aconseguit la votació del jurat professional, sinó que també ha assolit el premi del públic.

200 assistents han pogut acudir a la darrera fase de la competició al Centre de Congressos d’Andorra la Vella, seguint el protocol de prevenció. Tots els participants han interpretat l’obra ‘Concertino Op. 17’ de Jeanine Rueff. Els finalistes, a més, han estat acompanyats pels pianistes professionals Takahiro Mita i Aniana Jaime durant les seves actuacions. Els premis han estat entregats per representants dels principals patrocinadors i col·laboradors del certamen.

Comentaris

Trending