Riva lliura les claus dels Tallers d’art als dos creadors que ocuparan l’espai els sis propers mesos

També s’ha fet la rebuda del nou artista que està fent estada a la residència de Faber Andorra, el cineasta experimental nord-americà Colby Theriault Smith

Comentaris

Riva lliura les claus a Valdés i Mujal.
Riva lliura les claus a Valdés i Mujal.

La ministra de Cultura i Esports, Silvia Riva, ha entregat aquest dilluns a la tarda les claus dels Tallers d’arts, ubicats a la Massana. Els espais, rehabilitats i recuperats aquest any, permeten contribuir a l’ajut a la creació i facilitar espais de treball als artistes del país. La convocatòria per ocupar l’espai es va obrir el passat mes de gener per a creadors majors d’edat, de nacionalitat andorrana o residents a Andorra, de l’àmbit de la música, les arts visuals i les arts escèniques que necessitin un espai de treball per desenvolupar un projecte.

Així, s’han lliurat les claus de dos dels tres espais disponibles als artistes, Rosa Mujal, i Alfons Valdés. Ambdós creadors ocuparan els tallers durant els propers sis mesos. En el primer cas, l’artista utilitzarà els espais per desenvolupar el seu projecte ‘Dona, retrat il·lustrat’. Per la seva banda, Valdés, artista amb una llarga trajectòria de més de 45 anys d’exposicions col·lectives i individuals tant a Andorra com a l’estranger, utilitzarà el nou espai que li proporciona el Ministeri per continuar la seva trajectòria artística treballant en els diferents projectes que té encetats.

La ministra Riva ha apuntat que la sessió d’aquests nous espais disponibles als artistes i creadors del país permet continuar donant suport al sector perquè pugui disposar de zones on desenvolupar els seus projectes i així ajudar a impulsar-los. Els espais, gestionats pel ministeri, tenen aproximadament trenta metres quadrats cadascun més una sala comuna equipada amb una pica industrial, taula de reunions, ordinador, wifi i impressora.

De manera paral·lela a la sessió dels nous espais d’art, aquest dilluns també s’ha fet la rebuda del nou artista que està fent estada a la residència de Faber Andorra. És el cineasta experimental nord-americà Colby Theriault Smith. Llicenciat en producció cinematogràfica a la Universitat de San Diego i amb l’objectiu d’obtenir el seu MFA en cinema documental a la Universitat de Tel Aviv, Smith explora, a través del documental i la ficció, temes de la cultura local, la connexió humana, la natura i el surrealisme. Ha viatjat a llocs com Cambodja, Israel, Turquia i Suècia per participar en la creació de documentals.

Durant la seva estada a la residència d’arts, ciències i humanitats del Govern té previst rodar una pel·lícula experimental per ressaltar la serenitat natural del pic de Comapedrosa i del parc natural que l’envolta. El seu objectiu és capturar els cims, les valls, els llacs, les plantes i la vida salvatge de la regió i donar-li forma a un curtmetratge experimental, com si fos un collage.

Com sempre, l’estada del resident revertirà en la societat andorrana a través de les activitats que durà a terme, que en aquest cas seran tres. Primerament, farà un taller de filmació amb telèfons intel·ligents als alumnes de primer curs de Batxillerat Professional del Centre de formació professional d'Aixovall. Els ensenyarà com enregistrar en alta resolució amb un telèfon mòbil i tècniques específiques de filmació adaptades a l’aparell així com l’edició amb programes de software lliure.

En segon lloc, durà a terme la projecció de ‘Tent to the Garden’ a la Galeria Taranmana amb explicació posterior. Es tracta d’un film d’un gènere i un estil completament diferents de la resta de les seves obres. Un curtmetratge experimental de fantasia sense diàleg i immers en la natura.

Finalment, participarà en Festival Ull Nu per mostrar una versió inacabada de la pel·lícula que rodarà a Andorra durant la seva estada. L’artista explicarà en primera persona la seva experiència com a resident de Faber Andorra i com haurà treballat per captar la serenitat del Comapedrosa. També projectarà el seu curtmetratge documental ‘Elinize Saglık’ (Salut per a les teves mans) que segueix a Sevinç (Abla) Özkaya i al seu marit Hüsamettin mentre cullen olives al poble de Bayramiç, a Canakkale, Turquia. Són ajudats per voluntaris, treballadors i les seves mares respectives, que responen ambdues al nom de Hafize.

Etiquetes

Comentaris

Trending