La revista ‘Ex-libris Casa Bauró’ conté 336 referències de publicacions editades en 2020

L’exemplar, de la Biblioteca Nacional, ha arribat al número 24 i recull la bibliografia anual del país

Presentació de la revista ExLibris.
Presentació de la revista ExLibris.

La revista de la Biblioteca Nacional, ‘Ex-libris Casa Bauró’, arriba enguany al número 24. Aquest exemplar conté el recull de la bibliografia anual d’Andorra, articles sobre parts destacables del fons de la biblioteca i relacionats amb diferents elements de la cultura andorrana, agrupats en sis seccions: el soler, la sala de més amunt, el rebost, les golfes, els hostes i la biblioteca. Enguany la bibliografia recopila 336 referències de publicacions editades a Andorra durant el 2020.

Amb aquestes referències a banda, a la revista hi ha dos articles dedicats a l’obra i biografia de dos autores. Per una banda, la compositora, pedagoga i pianista, Natàlia Solà, escrits per Antoni Pol per la part biogràfica i en David Sanz per la part musical. Per l’altra banda, la compositora i etnomusicòloga, Eva Julián, escrit per Àngels Mach. A més, la revista també conté un estudi sobre Garsineu editors i l’edició del llibre al Pirineu d’Isaac Donoso de la Universitat d’Alacant. Finalment un article sobre la gestió de les biblioteques en època de pandèmia, escrit per la cap de la Biblioteca Júlia Fernández. En aquest número també s’ha comptat amb la col·laboració de Jordi Casamajor per la il·lustració interior.

Pel que fa al Catàleg de Publicacions del Govern, generat a partir de les sol·licituds del Dipòsit Legal, estarà integrat a la mateixa publicació. Durant l’acte de presentació de la revista, que s’ha pogut fer presencial ja que l’any passat es va fer de manera virtual a causa de la pandèmia, s’ha fet un petit homenatge a Natàlia Solà i Salvà, amb l’actuació de la soprano Jonaina Salvador i d’un dels directors del Cord de Rock d’Encamp, Jordi Porta, al piano, que han interpretat tres peces de la compositora.

Etiquetes

Comentaris

Trending