La revista ‘Ex-libris Casa Bauró’ celebra els 25 anys amb un homenatge a Lídia Armengol

Coincidint amb els cinc lustres es recuperen un per un tots els articles publicats mitjançant un sumari on es relacionen títols i autors enllaçats directament, tot accessible en línia

Comentaris

Presentació del número 25 de la revista ‘Ex-libris Casa Bauró’
Presentació del número 25 de la revista ‘Ex-libris Casa Bauró’ SFGA

El nou número de la revista ‘Ex-libris Casa Bauró’, de la Biblioteca Nacional, arriba al 25è aniversari de la seva creació, i ho fa amb un homenatge a Lídia Armengol. El primer número va veure la llum l’any 1998 com a bibliografia anual. La publicació d’articles de caire cultural com a complement de la bibliografia va iniciar-se l’any 1999. Coincidint amb aquests cinc lustres, es recuperen un per un tots els articles publicats mitjançant un sumari on es relacionen títols i autors enllaçats directament, tot accessible íntegrament en línia.

Els articles d’enguany parlen en primer lloc de la trajectòria històrica que ha seguit l’obertura d’un casino al Principat, remuntant-se al segle XIX de la mà de Jordi Alcobé; segueix el procés de recerca, documentació i redacció que ha dut a terme Francina Pons fins a veure publicada l’edició del seu primer treball ‘Moles i molins fariners d’Andorra’. El número 25 també s’endinsa en el procés de gestació, preparació i creació d’una editorial des de la base (i des d’Andorra), destapant tot allò que no es veu i que poc sovint es coneix de la feina d’un editor, en aquest cas Jan Arimany, pare de Trotalibros Editorial.

La revista segueix amb un article sobre els reptes actuals de les biblioteques (tan nacionals com públiques) i el seu rol com a portals garants de l’accés a la informació en clau de l’Agenda 2030, a càrrec d’una personalitat com Glòria Pérez- Salmerón. Finalment un article volgudament relacionat amb la pròpia biblioteca, un humil homenatge a la Lídia Armengol, figura imprescindible de l’educació andorrana i indivisible de diferents iniciatives relacionades amb el desenvolupament històric i cultural, del país tals com la Biblioteca o l’Arxiu Nacionals. Aquesta biografia feta de dades, pensaments i records, es completa amb una bibliografia de l’obra publicada per Armengol i una il·lustració de Montse Mayol.

Etiquetes

Comentaris

Trending