Restaurat l’absis de Sant Romà de les Bons malmès per una pintada

Després de gairebé dos dies de feina, s’ha pogut eliminar el gros de la inscripció feta amb un esprai de color negre

L'absis ja sense el grafit fet amb esprai de color negre.
L'absis ja sense el grafit fet amb esprai de color negre. COMÚ D'ENCAMP

L’absis romànic de la romànica església de Sant Roma de les Bons ja torna a estar net. Després de dos dies de feina d’una especialista en restauració, el mur del petit temple encampadà ja no presenta les inscripcions que uns desconeguts hi havien fet recentment, i que van ser descobertes dilluns a la tarda, després de la celebració de l’aplec de Dilluns de Pasqua. Formalment, els danys causats superen de poc els 600 euros. El fet greu és l’atac a un element del patrimoni d’alt interès cultural.

Tant el comú d’Encamp com el departament de Patrimoni Cultural de Govern han interposat conjuntament una denúncia per tal que es pugui mirar d’aclarir l’autoria del grafit. Malgrat que hi ha càmeres de vídeo-vigilància en el conjunt romànic de les Bons, no sembla fàcil, o no ho sembla almenys aparentment, poder arribar als autors de les pintades. Encara que és plausible. Diverses persones han assegurat que aquell punt s’ha convertit en un dels llocs de trobada de joves per fer botellades.

IMG A6DDA25FA3AF 1
La restauradora treballant en la retirada de la pintada.

Hores d’ara, i una vegada feta la neteja de l’absis, no hi ha cap línia clara en relació amb la investigació oberta arran de les denúncies presentades per l’administració. Atacar el patrimoni cultural té rellevància penal i pot arribar a comportar penes de presó, encara que aparentment, sempre segons el valor del dany, és clar, acabin sent penes quant a la reclusió de caràcter condicional.

Etiquetes

Comentaris

Trending