La quarta edició d’Ordino Clàssic aposta per la varietat d’estils

Consta de cinc concerts, s'adreça a tots els públics i tindrà lloc entre el pròxim dia 24 i l’1 de gener de 2022

Comentaris

Un concert de la darrera edició d'Ordino Clàssic.
Un concert de la darrera edició d'Ordino Clàssic. ARXIU

El comú d’Ordino i la Fundació Crèdit Andorrà presenten la quarta edició d’Ordino Clàssic, una iniciativa cultural que té com a objectiu acostar a tothom la música clàssica i popular, a través d’un concepte actual i modern i amb una forta aposta pels músics del país. Ordino Clàssic preveu una programació que anirà del 24 d’octubre del 2021 fins a l’1 de gener del 2022 i tindrà lloc en dos dels escenaris més representatius de la parròquia: l’Auditori Nacional i l’església parroquial d’Ordino.

Enguany, Ordino Clàssic presenta un programa amb cinc concerts. La primera cita d’aquesta quarta edició d’Ordino Clàssic anirà a càrrec del Quartet Goldberg, nascut en el si de la Fundació Orquestra Nacional Clàssica d’Andorra. Sota el títol de 'Clàssics dels anys 1950 als 2000', ens proposa un programa centrat en cançons conegudes pel gran públic. Pel mes de novembre s’han programat dues noves cites. La primera, a càrrec del Quartet Klaima, format per Albert Gumí, clarinet, Aleix Puig, violí, Gregori Ferrer, acordió, i Marçal Ayats, violoncel. Sota el títol de 'L’ànima del klezmer', farà un recorregut per les músiques centreeuropees d’influència klezmer més populars, amb referències també a la música sefardita i hebrea en general.

La segona cita del novembre, compta amb l’Orquestra Nacional Clàssica d’Andorra, sota la direcció del concertino Francesc Planella. La proposta porta per títol 'Menú de cine', i actua com una segona part del concert 'De pel·lícula!' de la passada edició, i proposa una sèrie de bandes sonores de grans pel·lícules clàssiques que en aquesta ocasió se serveixen com a proposta d’un Menú 'gastro-cinèfag'.

Al desembre tindrà lloc una actuació a càrrec d’un sextet de violoncels de l’Orquestra Nacional Clàssica d’Andorra, que sota el títol 'Un concert de conte’, és una proposta familiar on la màgia de la música i el teatre es fusionaran per fer descobrir la música clàssica de forma amena i divertida. Finalment, la 'Simfonia de Cap d’Any' serà l’encarregada de tancar la quarta edició d’Ordino Clàssic amb un espectacle alegre i divers per donar la benvinguda l'any 2022, que anirà a càrrec de l’Orquestra Nacional Clàssica d’Andorra, dirigida per Francesc Prat.

Amb més de tres dècades d’experiència, el comú d’Ordino i la Fundació Crèdit Andorrà s’han convertit en una referència com a organitzadors de certàmens de música clàssica a Andorra. El Trio Goldberg neix en el si de la Fundació Orquestra Nacional Clàssica d’Andorra i en aquesta ocasió es proposa com a quartet per a presentar una proposta dirigida al gran públic. A través dels clàssics d’alguns dels millors artistes del pop i rock mundial, el programa pretén transmetre nostàlgia i emoció.

Etiquetes

Comentaris

Trending