Prop de cinc mil persones han vist l’estrena d’‘El fred que crema’ als cinemes

La producció hispano-andorrana amb la temàtica dels passadors com a fil conductor ha recaptat 34.000 euros en el total de les 44 sales de tot Espanya on s’exhibeix

Pre-estrena del fila als cinemes d'Illa Carlemany.
Pre-estrena del fila als cinemes d'Illa Carlemany. SFGA

Tot i que es poden considerar xifres molt discretes, per a una producció de parla catalana i d’un pressupost modest, l’estrena d’‘El fred que crema’ a les sales cinematogràfiques no ha estat gens malament. Més encara, els productors del film basat en la història dels passadors de la Segona Guerra Mundial i gravat íntegrament a Andorra, estan satisfets d’haver arreplegat prop de cinc mil espectadors en el primer cap de setmana d’exhibició de la pel·lícula.

A tot Espanya -la cinta es projecta a 44 sales, la immensa majoria a Catalunya- han vist ‘El fred que crema’ 4.841 persones, deixant una recaptació de 34.000 euros. És la quinzena pel·lícula en repercussió de totes les que s’exhibien aquest cap de setmana a l’Estat espanyol, i està entre les cinc més vistes entre les produccions estatals. “No està gens malament”, han assegurat fonts de la productora del film.

Una imatge del 'making off' del film.

Relacionat

‘El fred que crema’ o la revolta de la dona (i la cinematografia) andorrana

Al Principat, la mitjana d’espectadors i de taquillatge està lleugerament per sobre de la mitjana que s’ha donat en la resta de sales, però en aquest cas, les fonts consultades d’Illa Carlemany, on s’exhibeix el llargmetratge, han preferit no concretar les dades. També hi ha, però, certa satisfacció per la repercussió i l’interès que ha generat el film, malgrat que quedi molt enrere d’altres produccions d’alta incidència.

L'Antoni (Roger Casamajor) i la Sara (Greta Fernández) escoltant un dels matemàtics jueus que acullen.

Relacionat

El fred que encisa

‘El fred que crema’, que ha tingut un cost d’1.200.000 euros en xifres rodones, ha participat aquest cap de setmana a més a més als Premis Gaudí de l’Acadèmia del Cinema Català. Estava nominada, essencialment, a la millor pel·lícula. Però el fet que la producció basada en la història de la parella que formen l’Antoni i la Sara, i les seves respectives famílies, acabi d’estrenar-se, i la força i impacte d’‘Alcarràs’, guanyadora del premi, li van anar clarament en contra.

Etiquetes

Comentaris (1)

Trending