El projecte del nou Museu Nacional de l’Autòmobil “segueix latent”

En un principi s'havia de construir a la plaça dels Arínsols perquè l'actual recinte s'ha quedat petit, però amb la pandèmia es va ajornar

Exterior del Museu Nacional de l'Automòbil a Encamp
Exterior del Museu Nacional de l'Automòbil a Encamp Albert Sanjuan

L’ambiciós projecte que el Govern i el comú d’Encamp volien construir al centre del poble “no està enterrat”, malgrat el cap de l’executiu, Xavier Espot, sí el va descartar dins del programa Horitzó 23, tenint en compte que amb la pandèmia s’han hagut de prioritzar les accions. Aquest dilluns, però, la cap de Museus i Monuments, Ruth Casabella, ha assegurat que “continua latent”.

El nou equipament estava previst que s’ubiqués a la plaça dels Arínsols amb un cost, que segons el pressupost del 2020, era de més de 14 milions d’euros. La Covid-19 el va aturar, però, segons es desprèn de les declaracions de Casabella, no està descartat. A preguntes de la premsa, ha assegurat que és un projecte que no està descartat, està latent”.

El que no ha volgut avançar si el projecte “Granit i vidre” dels estudis d’arquitectura Arteks i Guinjaume seria el que es tiraria endavant i si l’emplaçament seria el mateix. “S’haurà d’avaluar i actualitzar en funció de les necessitats, les característiques i adaptant a les novetats com la nova definició de museus aprovada l’agost de l’any passat”, ha puntualitzat. Tampoc s’ha volgut mullar sobre si es recuperarà la pròxima legislatura com sí que es vol fer amb el futur Museu Nacional d’Andorra.

Sobre aquesta darrera qüestió, Ruth Casabella explica que des del Ministeri de Cultrua s’ha treballat en un relat històric disponible, de moment en format virtual, i això ha de ser el futur esquelet. “No s’entén el Museu Nacional d’Andorra sense contingut i aquest ve donat per aquest relat històric”, ha subratllat. En aquest sentit, puntualitza que s’està treballant recollint les opinions dels diferents actors per oferir una instal·lació “inclusiva i que se’l senti seu”. Sobre la possible ubicació no ha volgut dir en quin lloc s’ha pensat, malgrat que els darrers dies ha sortit l’aparcament de Prada Casadet com a opció factible.

Etiquetes

Comentaris (1)

Trending