El Premi de Narrativa Fantàstica i de Terror d’Encamp s’amplia a l’Arieja i els Pirineus Orientals

Arriba a la 14a edició, s’equiparen els guardons de les categories joves i adults i el període de participació comença aquest dimarts

Cartell anunciador del premi.
Cartell anunciador del premi.

El Premi de Narrativa Fantàstica i de Terror d’Encamp arriba a la 14a edició. Enguany, s’amplia la participació a més territoris i s'equiparen els premis de les categories joves i adults. El període de participació comença aquest dimarts i acabarà el 4 de novembre. Fins ara, la convocatòria estava oberta als residents a Andorra i a les comarques catalanes de la Cerdanya i l’Alt Urgell. Enguany, s’incorporen també els departaments francesos de l’Arieja i els Pirineus Orientals.

Pel que fa als premis, es manté la quantitat total d’altres edicions, però es modifica el repartiment de les categories joves (de 15 a 17 anys) i adults (majors de 18 anys). Per primer cop, tindran la mateixa quantia, atorgant 400 euros als primers guanyadors, 300 als segons i 200 als tercers. En les categories infants (de 6 a 11 anys) i cadets (de 12 a 14 anys) els primers, segons i tercers classificats obtindran un lot de llibres.

Cap autor podrà obtenir més d’un premi i tots els relats es penjaran a la pàgina web del comú d’Encamp perquè el públic els pugui llegir.

Els relats que es presentin han de ser originals i inèdits. Com en edicions anteriors, les narracions han de formar part dels gèneres de la fantasia i/o del terror i han d’estar escrites en català. Les obres es poden entregar directament a les biblioteques comunals d’Encamp o del Pas de la Casa. També es poden enviar per correu electrònic a relats@encamp.ad. 

Cada autor pot presentar un màxim de tres relats i les especificitats de presentació (extensió, tipus de lletra, format d'entrega, etc.) es poden consultar a les bases del concurs, que es troben a comuencamp.ad.

Els guanyadors del XIV Premi de Narrativa Fantàstica i de Terror s’escolliran a través d’un jurat, que estarà format per escriptors del país i personal de les biblioteques comunals. Si al seu criteri no s’assoleix la qualitat convenient, el jurat pot declarar desert algun dels premis.

L’entrega de premis es farà el dimarts 12 de desembre, a les 18:00, a la Biblioteca comunal d’Encamp.

Comentaris

Trending