Ple als espectacles de sala d’un segon Andorra Crea que tanca amb un retorn “molt positiu”

(AMB VÍDEO) D’entre la vintena de programadors que han participat en la segona edició d’aquest esdeveniment cultural, hi ha hagut dues propostes -‘Xant de Cabrota’ i ‘Nua’- que ja han rebut l’interès per actuar fora del país

L'Era del Raser ha estat un dels escenaris més concorreguts de la segona edició de l'Andorra Crea.
L'Era del Raser ha estat un dels escenaris més concorreguts de la segona edició de l'Andorra Crea. M. E.

La segona edició de l’Andorra Crea, el mercat de les arts fetes al país, tanca amb un balanç “molt positiu” segons ha valorat el director del departament de Promoció Cultural, Joan-Marc Joval. En aquesta edició, celebrada entre dijous i dissabte, s’han assolit amb èxit els tres objectius principals: fomentar la creació nacional, apropar-la a la ciutadania, i projectar-la internacionalment. Segons ha explicat Joval, propostes com el ‘Xant de Cabrota’ d’Arnau Orobitg i Arnau Obiols o ‘Nua’ d’Elena Santiago ja han estat sol·licitades pels programadors, que han estat una vintena, per actuar fora del Principat.

Un dels aspectes més destacats ha estat l’alta assistència de públic, molt superior a la de l’any anterior. Els cinc espectacles de sala han exhaurit pràcticament totes les entrades, amb un 95% d’ocupació, i les arts visuals també han registrat una bona afluència de visitants, com la proposta de Rosa Mujal a l’Era del Raser d’Ordino, que s’ha inaugurat aquest dissabte a la tarda amb l’espai ple, així com el concert participatiu ‘Engrunes Seques’ de David Font i Laura Garcia.

https://youtu.be/fpJqeqzUyvw

Pel que fa a la projecció exterior, un dels grans objectius del festival, l’organització havia fixat com a fita reunir 15 programadors internacionals, i n’han acabat participant 20, procedents principalment de Catalunya, entre els quals la productora El Terrat i el festival Natures, com ja s’havia anunciat. Segons Joval, aquests professionals  “no només han mostrat interès per diverses propostes, sinó que també han ofert un ‘feedback’ molt valuós sobre la iniciativa i sobre els espectacles”.

Obra pictòrica de Rosa Mujal: 'Pensar el paisatge agrícola andorrà'.
Obra pictòrica de Rosa Mujal: 'Pensar el paisatge agrícola andorrà'.

De moment, ja s’han confirmat algunes oportunitats concretes: l’espectacle inaugural ‘Xant de Cabrota’, d’Arnau Orobitg i Arnau Obiols, ha estat convidat a participar en un festival l’any vinent; ‘Nua’, la proposta d’Elena Santiago, també ha rebut propostes en ferm per actuar fora del país. A més, una altre de les exposicions que encara no s’ha volgut concretar ja ha obtingut una proposta de contractació.

Un dels últims concerts de l'Andorra Crea, a l'Era del Raser d'Ordino.
Un dels últims concerts de l'Andorra Crea, a l'Era del Raser d'Ordino.

Joval ha subratllat la importància d’aquests primers fruits, però també ha remarcat que caldrà millorar de cara a futures edicions, especialment en l’àmbit de les trobades professionals. “Hem pres nota de moltes coses i caldrà assessorar millor els artistes i preparar millor les trobades amb programadors”, ha explicat. De totes maneres, amb una inversió de 140.000 euros i 18 espectacles programats a les set parròquies -nou dels quals de nova creació-, l’Andorra Crea consolida la seva aposta per fer visibles els artistes del país i obrir-los camí cap a nous escenaris.

Etiquetes

Comentaris

Trending