Ossa, Contrabandistes i Fallaires promouen l’Associació de Cultura Popular d’Ordino

Les tres entitats volen garantir-se la independència respecte del comú, tot i que tenen de ple el seu suport, i preservar les festes alhora que, si escau, recuperar-ne de noves

Un moment de la darrera representació de 'L'última ossa d'Ordino'.
Un moment de la darrera representació de 'L'última ossa d'Ordino'. COMÚ D'ORDINO

Els col·lectius que organitzen ‘L’última ossa d’Ordino’ i els ‘Contrabandistes’, més els Fallaires ordinencs impulsen l’Associació de Cultura Popular d’Ordino que té com a objectiu preservar les tres celebracions alhora de mirar de recuperar altres esdeveniments del patrimoni immaterial de la parròquia, a banda de col·laborar amb altres entitats d’Ordino que treballin en la difusió de la cultura popular.

L’Associació de Cultura Popular d’Ordino farà la seva assemblea constitutiva, telemàtica, el 12 de maig a les 19.30 hores. La trobada servira per explicar la iniciativa, per debatre i aprovar els estatuts i per designar els càrrecs de la junta directiva. El col·lectiu fa temps que s’estava gestant i, de fet, segons han assegurat fonts de la futura associació, la pandèmia ha retardat el procés però, alhora, ha evidenciat més que mai la seva necessitat.

Les celebracions de l’‘Ossa’ i els ‘Contrabandistes’, si han estat possible en la darrera edició, ho han estat per la implicació de la gent i pel treball transversal de les entitats que ara s’uneixen en associació. Pretenen preservar les tradicions i les festes que organitzen, que formen part de l’inventari general del patrimoni cultural del país i, a més, una d’elles, les falles, tenen el reconeixement de la Unesco i, una altra, el busca, i també busca la promulgació de l’associació garantir a les entitats promotores una certa independència respecte dels poders polítics.

WhatsApp Image 2021 04 28 at 07.36.02

Malgrat que no hi ha cap problema amb el comú, ni l’actual ni el passat, deixen clar les fonts consultades, també és clar que no volen estar subjectes a criteris que en algun moment poden ser volàtils. D’aquí també la necessitat d’organitzar-se de manera transversal i fer-ho sota l’aixopluc de l’associació.

Etiquetes

Comentaris

Trending