La nova fórmula per promoure el cinema en català s’estrena amb molt bons resultats

Els dos primers títols que s’han projectat els darrers tres mesos han venut un total de 2.381 entrades, mentre que l’anterior campanya es van repartir 2.050 invitacions entre les dotze pel·lícules

Les sales dels cinemes Illa Carlemany.
Les sales dels cinemes Illa Carlemany. Cinemes Illa Carlemany

La nova fórmula que es va posar en marxa el passat mes de març per potenciar i promoure el cinema en català ha començat amb molt bons resultats. Durant els primers mesos s’han estrenat tres títols i únicament amb els dos primers s’han superat les xifres totals de l’any anterior. De 2.050 invitacions en dotze pel·lícules s’ha passat a 2.381 entrades únicament amb dues.

El ministeri de Cultura i els cinemes Illa Carlemany van actualitzar l’acord de col·laboració per potenciar el visionat de pel·lícules en català. La partida es va ampliar fins als 30.000 euros amb la idea d’impulsar un mínim de 12 títols. De moment, se n’han estrenat tres. ‘Super Mario Bros. La pel·lícula’, ‘Un cel de plom’ i ‘Spiderman: creuant el metavers’. Aquesta darrera es va posar en cartellera el passat 2 de juny. L’arrencada, per tant, ha estat força positiva. Segons les dades recollides, es van vendre en total 2.381 entrades, mentre que l’anterior campanya, en tot l’any, es van repartir 2.050 invitacions i no totes es van fer servir.

Signatura del conveni per fomentar el cinema en català

Relacionat

Govern destina 30.000 euros per potenciar fins a 12 pel·lícules anuals en català

Per tant, els resultats son positius. S’ha aconseguit superar les xifres de dotze títols amb únicament dos projectats. Això sí, cal tenir en compte que una d’elles (‘Super Mario Bros. La pel·lícula’), estava gairebé destinada a ser un èxit. D’altra banda, també s’ha de valorar que les entrades han passat de ser invitacions, que s’havien d’anar a buscar, a ser entrades que s’han de pagar. Això sí, a un preu reduït de quatre euros. Aquest fet s’ha valorat molt positivament per part del gerent dels cinemes Illa Carlemany, Jordi Torres, que ha explicat que “amb aquest preu i la promoció que s’ha fet per gent del país, però també pels turistes, resulta molt atractiva”.

L’opció, la nova alternativa que es va tancar el passat mes de març, Torres ha remarcat que “és molt millor respecte al que teníem anteriorment, ve molta més gent”. Des del departament de Política Lingüística, que és qui s’encarrega de coordinar l’acord, s’ha considerat que es tracta de “tot un èxit de la iniciativa”. Principalment, perquè s’estaria complint amb l’objectiu, que és “facilitar l’accés al cinema i, en general, a l’oferta cultural en la nostra llengua”. Els resultats, per les dues parts implicades, vindrien a demostrar que “el cinema en català té una gran audiència potencial”. També és cert que s’han projectat títols que son interessants i què, tot i no fer-se en hora punta, s’han coordinat perquè els nens (que son el públic objectiu), puguin acudir sense problemes per veure-les.

 

Etiquetes

Comentaris (2)

Trending