La nova exposició de la sala de Govern se centra en l’empremta humana sobre el medi natural

‘Notes sobre l’Antropocè’ s'ha inaugurat aquest dimarts i reuneix el treball de set artistes

Comentaris

Parlament de la ministra Bonell a la inauguració de la mostra 'Notes sobre l’Antropocè'
Parlament de la ministra Bonell a la inauguració de la mostra 'Notes sobre l’Antropocè'

La mostra 'Notes sobre l’Antropocè' s'ha inaugurat aquest dimarts a la sala d’exposicions del Govern, al Parc Central d'Andorra la Vella. Reuneix el treball de set artistes, andorrans i internacionals, que exploren les complexitats de la transformació de la relació de les persones amb la natura. La idea de l’antropocè suggereix que vivim una nova època modelada per l’impacte dels humans sobre la Terra.

La mostra, una col·laboració entre el Govern i la galeria Pigment, presenta una àmplia selecció d’obres contemporànies de Jordi Casamajor, Diego Ferrari,
Rosa Galindo, Rubén Martín de Lucas, Mario Pasqualotto, Emma Regada i Manu VB Tintoré. Emprant pintura, escultura, instal·lació, performance, fotografia i vídeo, els set artistes conviden el públic a un viatge visual al voltant del món i desafien l’espectador perquè reflexioni sobre la qualitat eminentment efímera de la natura, l’impacte humà en els ecosistemes i el seu paper en un planeta canviant.

Durant la inauguració, la ministra de Cultura, Joventut i Esports, Mònica Bonell, ha destacat “la importància de la presència dels artistes andorrans seleccionats per la comissària. Les obres plàstiques i de performance de Casamajor i Regada, imbuïdes de la sensibilitat local, ens conviden a apreciar la bellesa natural d'Andorra i a recordar el paper important de la nostra comunitat per a la preservació del vast i valuós patrimoni natural amb el qual, afortunadament, comptem al nostre país”. A més, Bonell ha ressaltat el fet d’incloure a l’exposició els poemes d’Arnau Orobitg, un gran coneixedor i apassionat del món rural autòcton, “la mostra pren encara més valor, expandint-se a través d’altres disciplines i recollint també el valuós testimoniliterari local”.

A la mostra, els artistes recorren el món, de Groenlàndia a Namíbia, des de la costa mediterrània fins a les muntanyes andorranes, i se serveixen de diferents disciplines i expressions artístiques per reflexionar sobre la bellesa però també sobre el caràcter eminentment efímer del món natural. Una sèrie d’obres provocadores i ambivalents que ofereixen una nova perspectiva sobre la nostra situació, sobre la natura mateixa i sobre la realitat que està imprimint l’home al futur del planeta Terra. En aquest sentit s’ha manifestat la ministra, que ha incidit en “el deure que, com a espècie, tenim per mantenir-lo, per a nosaltres i per a les generacions futures”.

La mostra es pot visitar de dimarts a diumenge de 10 a 13:30 h i de 15:30 a 20 h.

Etiquetes

Comentaris (2)

Trending