La nova edició de les Jornades Europees del Patrimoni tindran com a eix la sostenibilitat

El cicle tindrà lloc entre el 16 i el 25 de setembre i ha de servir perquè la ciutadania i els turistes coneguin els elements culturals i naturals que hi ha al país

Comentaris

Un instant de l'acte de presentacio de les Jornades.
Un instant de l'acte de presentacio de les Jornades. SFGA/J.A.VILADOT

Andorra acollirà entre el 16 i el 25 de setembre una nova edició de les Jornades Europees del Patrimoni (JEP). El cicle s’ha presentat aquest matí i tindrà com a eix central de les diferents activitats la necessitat de conscienciar sobre la sostenibilitat. S’aposta per un gran ventall de propostes obertes a tota la ciutadania i que esdevindran una oportunitat per conèixer la riquesa i diversitat dels elements tant culturals com naturals que hi ha al país.

Enguany, s’ha apostat pel lema ‘Patrimoni Sostenible” per a les JEP, novament impulsades, Govern a banda pel Consell d’Europa i la Unió Europea. Tal com han exposat en la presentació, l’objectiu de les jornades es convidar a la ciutadania a “reflexionar sobre la protecció de la riquesa i la diversitat del patrimoni cultural i natural andorrà i a repensar l’ús dels recursos en relació amb la preservació dels béns, els paisatges, la vida silvestre i la biodiversitat en un context de canvi climàtic i degradació mediambiental”.

La finalitat, en definitiva, és “apropar els béns culturals a la ciutadania i als visitants”. Les JEP tenen el seu origen en la Segona  Conferència europea de ministres responsables del patrimoni, celebrada a Granada l'octubre del 1985. Van sorgir com a proposta del titular de Cultura francès i es va iniciar així una celebració que el Consell d'Europa apadrinaria oficialment l’any 1991 i a la qual es va unir posteriorment, l’any 1999, l’UE.

Actualment, 50 països organitzen aquestes jornades, que s'han convertit en un esdeveniment cultural de primer ordre en el continent. Durant aquests dies, milions d'europeus participen en les activitats que s’organitzen arreu i que els permeten descobrir el patrimoni cultural que els envolta, alhora que s’obren al públic espais que normalment tenen l’accés restringit. Des del 1996, Andorra hi ha participat de manera ininterrompuda.

Documents

Comentaris

Trending