El nou resident de Faber Andorra estudia les implicacions de la digitalització en la societat

Adrián Almazán és llicenciat en física i doctor en filosofia per la Universitat Autònoma de Madrid

Adrián Almazán.
Adrián Almazán. SFGA

Faber Andorra ja acull el nou resident, Adrián Almazán, llicenciat en física i doctor en filosofia per la Universitat Autònoma de Madrid. En la seva investigació, s'ha centrat en abordar les tecnologies des d'una perspectiva ecosocial i poliética. També, en el marc del Grup d'Humanitats ambientals (Gheco) i alguns dels seus diferents projectes, ha explorat les noves ruralitats com a alternatives davant la profunda crisi de distribució territorial.

Actualment és professor de Filosofia a la Universitat Carlos III de Madrid, traductor i militant en Ecologistes en Acció, on col·labora en la coordinació de l'àrea de digitalització. Entre les seves publicacions més recents destaquen els llibres ‘Contra la doctrina de shock digital’, escrit al costat de Jorge Riechmann i publicat per CDC, i ‘Técnica y tecnología. Cómo conversar con un tecnolófilo’, que es va publicar el 2021 a l'editorial Taugenit.

Almazán, desè resident de l’any a Faber Andorra, continuarà en la seva estada al país el seu treball recent sobre les implicacions de la digitalització de la societat en temps de col·lapse ecosocial. Entenent la tecnologia com un fenomen polític, i per tant com a no neutral, tractarà de sistematitzar les seves reflexions sobre els impactes socials, econòmics, polítics però també ecològics i subjectiu-antropològics de la digitalització de la societat i la vida.

Aquestes reflexions tenen la pretensió de quedar plasmades en un llibre i es posaran al servei dels moviments socials amb la finalitat d'obrir un debat: són compatibles digitalització i emancipació social?

Etiquetes

Comentaris

Trending