Els museus del Govern estrenen horari i activitats per adaptar-se a la Covid-19

Les activitats tindran l’aforament limitat al 30% i hi haurà venda anticipada d’entrades a qualsevol dels museus gestionats pel Govern

Cartell de la iniciativa #protegimlacultura
Cartell de la iniciativa #protegimlacultura Govern d'Andorra

Els museus del Govern, davant la crisi sanitària de la Covid-19, han canviat el seu horari d’obertura per adaptar-se a les necessitats dels visitants locals i garantir que els residents puguin gaudir de la cultura. Així doncs, les instal·lacions obriran de les 15:00 hores a les 20:00 del vespre dijous i divendres, de les 10:00 del matí a les 14:00 de la tarda i de les 15:00 hores a les 20:00 del vespre els dissabtes i de les 10:00 hores a les 14:00 de la tarda el diumenge. Les tardes de dilluns, dimarts i dimecres i diumenge els centres romandran tancats.

A més, i a partir d’aquest passat divendres, els museus es poden visitar en família amb el paquet #elsmuseusdonenjoc #museusenfamília. Per la compra dels 8 llibrets d’activitats dels museus que gestiona el Govern, s’obté un passi gratuït per tot el grup familiar. El projecte planteja tota mena d’activitats d’enginy pensades per resoldre en grup després d’haver visitat la instal·lació.

Cal recordar que actualment el Museu Fàbrica Reig continua tancat i el Museu de la Moto està traslladant la seva col·lecció.

Així, i de la mateixa manera que els locals del Govern, el Museu Carmen Thyssen Andorra modifica el seu horari d’obertura del matí a les 11:00 hores i durant la setmana tancarà a les 18:00 de la tarda, mentre que el dissabte ho farà a les 20:00 del vespre. Pel que fa a la resta de museus, mantindran els seus horaris. Cal recordar que actualment el Museu Fàbrica Reig continua tancat i el Museu de la Moto està traslladant la seva col·lecció.

El Govern informa que en totes les activitats plantejades es garanteix el seguiment i compliment de les mesures establertes amb l’objectiu de minimitzar els contagis de la Covid-19 i, per tant, l’aforament continua limitat al 30% i és obligatori l’ús de mascareta i respectar la distància de seguretat. A més, hi haurà venda anticipada d’entrades a qualsevol dels museus gestionats pel Govern.

Activitats previstes:

El dissabte 14 de novembre el Museu Casa d’Areny-Plandolit acollirà una obra de titelles titulada ‘El conte de l'Ona i la Laia. Un viatge a l'Andorra d’abans’. El preu serà de 4 euros per nen i l’adult que l’ha d’acompanyar podrà fer-ho de manera gratuïta.

El 15 de novembre s’ha previst una visita guiada per la Ruta del Ferro. La sortida serà a les 12:00 hores a l’aparcament de la Mina de Llorts s’arribarà fins a la darrera escultura instal·lada a la ruta, ‘Terra, aigua, ferro i foc’, de Satoru Sato. El preu serà de 5 euros per persona i durant el recorregut, d’1,5 quilòmetres, els assistents descobriran els recursos vinculats al procés de l'obtenció, la transformació i la comercialització del ferro.

El Museu Casa Rull acollirà el 21 de novembre la performance d'Eve Ariza, Angi Duró i Deborah Ribas. Una “experiència embolcalladora i participativa on el gest té una gran importància, al voltant la trumfa i dels rituals que sempre han acompanyat aquest tubèrcul”. Es duran a terme dues sessions, a les 16:00 hores i a les 17:30 de la tarda, i tindrà un preu de 5 euros.

El 22 de novembre serà el torn d’un itinerari pels entorns del Museu Casa d’Areny-Plandolit​ i la vila d'Ordino que “permetrà descobrir als assistents els escenaris on transcorre l'acció de la novel·la de l'escriptor Joan Peruga”. Amb una durada aproximada d’una hora, la sortida serà a les 12:00 hores des del museu i l’activitat també costarà 5 euros.

El següent dissabte, el 28 de novembre es duran a terme visites guiades al Museu Casa Rull per un preu de 5 euros. En total, es faran quatre sessions d’una hora, aproximadament, i tindran lloc a les 11:00 del matí, a les 13:00 hores, a les 16:00 de la tarda i a les 18:00 hores.

El diumenge de la mateixa setmana l’itinerari serà al voltant de les propietats i la història de la família Rossell d’Ordino, una de les més riques i influents d’Andorra. La visita començarà a les 12:00 hores al Museu Casa d’Areny-Plandolit i tindrà el mateix preu que la sortida del dissabte.

El 5 de desembre tindrà lloc el conte infantil ‘El tresor de les Valls d’Andorra’ a Església de Santa Coloma i se celebraran tres sessions d’una hora: a les 10:00 del matí, a les 12:00 hores i a les 17:00 de la tarda. El preu serà de 5 euros per nen -és a dir, l’acompanyant no pagarà- i l’activitat està adreçada a nens d’entre 4 i 12 anys.

Per últim, el 6 de desembre hi haurà un itinerari medieval a l’Espai Columba. Amb una durada de dues hores, l’objectiu serà “transcorre pels entorns de l'església de Santa Coloma fins al pont de la Margineda i transporta els assistents a l'Andorra medieval on el pes de l'església i la religió era molt important a la societat”. El preu serà de 5 euros.

Etiquetes

Comentaris

Trending