El Museu de l’Electricitat acull una exposició per conscienciar del risc els residus plàstics

La mostra recull imatges del fotògraf James Whitlow Delano, serà gratuïta i es podrà veure al llarg de tot el 2022

Comentaris

L'exposició s'ha inaugurat aquest dimecres i es podrà veure durant tot el 2022.
L'exposició s'ha inaugurat aquest dimecres i es podrà veure durant tot el 2022. FEDA

El MW Museu de l’electricitat acull des d’aquest dimecres l’exposició de fotoperiodisme “Un  planeta submergit pel plàstic”, de James Whitlow Delano. Aquesta mostra, que va formar part del Festival Internacional de Fotoreportatge, Visa pour l’image de Perpignan, posa en evidència la problemàtica mundial que representen les deixalles d’aquest material. Un dels objectius és ajudar als visitants a implicar-se en el repte de l’eliminació d’aquests residus.

L’exposició, que és gratuïta, romandrà oberta durant tot el 2022 i és fruit de la col·laboració entre FEDA i l’ambaixada francesa. Totes dues parts aposten per continuar acostant la cultura gal·la al país i, en aquest cas, a més, amb una temàtica vinculada a la sostenibilitat. Tal com ha recordat la directora general adjunta de FEDA, Imma Jiménez, la sostenibilitat és un dels eixos estratègics de l’empresa i està present en tots els seus projectes. En aquest sentit, l’ambaixador, Jean-Claude Tribolet, ha assenyalat que es vol acostar la mostra de forma específica als escolars i per això es convidarà tots els centres a fer la visita i s’oferiran diferents tallers i xerrades.

“Un planeta submergit pel plàstic” mostra la presència del plàstic a tot el món, com es troba en tota mena de materials i les conseqüències nefastes que té, quan es descompon i entra en la cadena alimentària, contamina sòls, aire i aigua. Així, el fotoperiodista vol evidenciar aquesta gran problemàtica i fer prendre consciència a les persones que s’acostin a veure l’exposició. En les imatges es poden veure que els residus plàstics són a tot arreu. Des del més alt assentament del planeta a 5.400 metres d’altitud al Perú fins a la Fossa de les Marianes, el lloc més profund de la Terra, passant pel gel àrtic on ja es troben microplàstics.

James Whitlow Delano és un fotògraf nord-americà establert al Japó que presenta una llarga i reconeguda trajectòria professional. Ha guanyat diversos premis prestigiosos i exposat arreu del món. El 2015 va crear el compte d'Instagram “EverydayClimateChange” gràcies al qual es documenta i es fa visible el canvi climàtic a tots els continents.

Etiquetes

Comentaris

Trending