Més funcionaris al consell assessor del patrimoni cultural

Els canvis en l’organigrama governamental també han comportat modificacions en l’estructura d’un òrgan que hauria d’aconsellar l’administració des de l’exterior però que cada cop té més integrants ‘interns’

La ministra de Cultura, Mònica Bonell, en l'inici de la marxa fins a Sant Vicenç d'Enclar aquest dijous.
La ministra de Cultura, Mònica Bonell, en l'inici de la marxa fins a Sant Vicenç d'Enclar aquest dijous. SFGA

Suposadament, el consell assessor del patrimoni cultural hauria de ser un òrgan que contribuís a aconsellar l’administració en matèria, del que s’ha dit, de patrimoni en l’àmbit cultural. Suposadament, doncs, l’òrgan en qüestió hauria de poder oferir una visió que vagi més enllà de l’administració, que ja és qui el tutela. Com a mínim hauria de poder ser complementari. Però resulta que de les tres noves integrants del consell, dues almenys són persones ‘de la casa’.

Evidentment, un primer canvi rau en la presidència. Canviant la ministra, Sílvia Riva deixa el lloc a Mònica Bonell. Però això, entre cometes, és el de menys. En la darrera reestructuració acordada producte de l’inici d’un nou mandat, en uns canvis que encara no s’han publicitat, passen a integrar-se en un equip on també hi ha, és clar, la directora de Patrimoni Cultural, Isabel de la Parte, Clara Arbués, vocal nomenada per Govern, i que és la delegada de Patrimoni Cultural del bisbat d’Urgell i dues tècniques del ministeri de Cultura mateix. En efecte, es tracta de Rut Casabella, cap de l’àrea de Museus i Monuments, i Lídia Torres, arquitecta tècnica de l’àrea de Patrimoni Cultural, que actuarà com a secretària del consell.

Sobre el paper, i com a mínim, es mantenen a l’òrgan perquè tenen un any i escaig més de mandat el comunicador, ensenyant, investigador històric i fallaire Albert Roig; la gestora cultural Montserrat Martell, que ha desenvolupat la seva carrera professional com a especialista del Programa de Cultura de la Unesco a l’estranger i ara treballa al comú d’Escaldes. I la cap de Medi Ambient del comú d’Escaldes-Engordany Isabel Rogé, que té experiència en la gestió pública del paisatge. En principi, encara que probablement amb el mandat esgotat també segueix l’historiador de l’art i consultor Francesc Rodríguez, que té una dilatada experiència en la gestió cultural tant en l’àmbit públic com en el privat. I causaria baixa l’arquitecte recentment guanyador del concurs d’idees per a la reforma de l’antic hotel Casamanya d’Ordino Miquel Mercè.

Etiquetes

Comentaris

Trending