Marimbazzi Duo guanya el Concurs Internacional Cambra Romànica

La categoria base ha caigut a les mans del Quintet Oriol Martorell i el certamen puja de nivell amb l’arribada de nombrosos grups internacionals

El duo Marimbazzi, guanyador del concurs.
El duo Marimbazzi, guanyador del concurs.

El IV Concurs Internacional Cambra Romànica, organitzat per l’Associació Amics del Cambra Romànica, ha tingut lloc aquest cap de setmana a l’auditori del Palau de Gel de Canillo. En total 19 grups han participat en una edició on s’ha notat l’arribada de nombrosos grups internacionals, fent pujar el nivell de les actuacions. El guanyador ha estat Marimbazzi Duo, mentre que la categoria base ha caigut a les mans del Quintet Oriol Martorell.

El jurat ha estat format per Gerard Claret, Laia Masramon i Patrícia de No. Han volgut destacar la unanimitat en la decisió del primer premi de la categoria avançada, que s’ha endut el grup polonès Marimbazzi Duo. El jurat ha repartit ex-aequo el segon i tercer premi pel gran nivell demostrat pels grups finalistes. Així, el segon premi ha ant a mans del KamBrass Quintet i del Bòreas ensembre, vinguts del Liceu de Barcelona. El tercer premi ha sigut també ex-aequo pel Trio Desconcierto, i pel duo Liudmila & Kei vingudes de Graz, Àustria. Els premis s’han pogut mantenir gràcies a una donació anònima.

La categoria base l’ha guanyat el Quintet Oriol Martorell, un grup de joves músics estudiants al conservatori barcelonès del mateix nom, i una de les seves components d’origen Alt-Urgellenc. El segon premi ha estat per al quartet de corda Freyja Quartet, del conservatori de Badalona i sota la tutela del professor Ricardo del Fresno.

L’organització destaca les nombroses inscripcions de la categoria avançada, fet que ha implicat una gran pujada del nivell musical ofert pels grups. El jurat ha tingut molt complicada la tria els guanyadors com demostra l’atorgament de dues ex-aequos. El grup guanyador, dos joves polonesos que han conduit durant dies per portar els seus instruments de percussió fins a Canillo, ha meravellat als assistents, enduent-se’ls cap a la màgia musical que han sabut crear i que no entén de fronteres ni idiomes.

 

 

Etiquetes

Comentaris

Trending