Marc Cartes continuarà a ‘Com si fos ahir’, que tornarà el novembre a la graella de TV3

La cadena catalana admet que estava revisant la despesa en produccions audiovisuals però garanteix el retorn de la sèrie de sobretaula, on l’actor andorrà té un paper destacat

Marc Cartes, durant la seva intervenció en el vídeo.
Marc Cartes, durant la seva intervenció en el vídeo.

Després de dies de dubtes i de, fins i tot, por per la seva cancel·lació, Televisió de Catalunya ha confirmat la represa de la sèrie diària de sobretaula, ‘Com si fos ahir’, a partir del mes de novembre. Entre els actors protagonistes de la telenovel·la hi ha Marc Cartes, que interpreta un dels personatges principals de la trama. En els darrers dies, i davant el risc d’una suspensió, l’andorrà i altres companys de repartiment havien llançat la campanya #SalvemlaFicció per reclamar el retorn de la producció a la graella televisiva.

‘Com si fos ahir’, que complia la seva tercera temporada en antena -amb Cartes des de l’inici com un dels actors claus- va veure interrompuda la seva emissió a partir del 12 de març, arran de l’esclat de la crisi del coronavirus. Per un cantó, calia donar pas a l’actualitat informativa. Per l’altre, tot i que havia prop d’un mes de capítols ja gravats, no es podien preparar més a conseqüència del confinament.

Des de fa dies, els actors, entre ells Cartes, esperaven impacientment notícies sobre el retorn al rodatge un cop superada la desescalada. Des de TV3, però, es donaven allargues. Per això, la setmana passada un grup d’intèrprets i altres treballadors de la producció van voler denunciar públicament, a través d’un vídeo al Youtube, la situació, a la vegada que van defensar la necessitat de continuar amb la sèrie.

Marc Cartes, durant la seva intervenció en el vídeo.

Relacionat

Marc Cartes se suma a la campanya #salvemlaficció en defensa de la continuïtat de ‘Com si fos ahir’

Aquest dimarts, s’ha produït una reunió entre els representants del repartiment i la direcció de la televisió pública catalana. Una trobada que ha acabat amb bones notícies per a Cartes i la resta d’actors: ‘Com si fos ahir’ tornarà la tardor vinent. Ho farà, això sí, una mica més tard que habitualment, al nombre. Abans, es començarà el rodatge dels nous capítols, seguint estrictament els protocols sanitaris.

Des de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals, s’admet que les dificultats econòmiques que travessa la cadena per culpa de la crisi del coronavirus, havien obligat a “revistar totes les partides de despesa audiovisual” per “afrontar una previsió de tancament amb 15 milions d’euros menys” en ingressos publicitaris. Entre ells hi figurava tant ‘Com si fos ahir’ com un altre programa estrella de TV3, ‘Polònia’. Ara, TV3 s’ha compromès a la recuperació d’aquests dos espais “emblemàtics” a la programació de tardor. Inicialment, la primera setmana de novembre, tot i que s’admet que la data “es manté oberta i podria avançar-se sempre que millori la previsió d’ingressos de la CCMA”.

Per tant, a partir de la tardor, Cartes continuarà treballant a l’exitosa sèrie catalana, on té un paper clau. Interpreta l’Andreu, un home separat i amb un fill adoptat que sempre ha tingut serioses dificultats per mantenir relacions sentimentals estables. En els darrers capítols, a més, s’havia contagiat amb el VIH.  

Marc Cartes.

Relacionat

“Tornarem a omplir teatres, a fer cinema i televisió; més tard o més d’hora, però ho farem”

Comentaris (1)

Trending