Marc Cartes se suma a la campanya #salvemlaficció en defensa de la continuïtat de ‘Com si fos ahir’

L’actor andorrà participa en un vídeo on intèrprets i altres treballadors de la producció denuncien els “reiterats aplaçaments” en el retorn dels rodatges i la “vaguetat” de les explicacions de la direcció de TV3

Vídeo dels actors i treballadors de la sèrie 'Com si fos ahir'

Està en perill la continuïtat de ‘Com si fos ahir’, la sèrie de sobretaula de Televisió de Catalunya fins l’esclat de la crisi del coronavirus? Així ho creuen els seus actors, que han volgut denunciar públicament la situació. Entre ells, l’andorrà Marc Cartes, un dels protagonistes principals. De moment, i davant “els reiterats aplaçaments dels inicis dels rodatges” i la “vaguetat” de les respostes de la direcció de la cadena han decidit moure’s. Per ara, i sota l’etiqueta #salvemlaficció han compartit un vídeo a Youtube.

El darrer capítol emès, fins ara, del serial data de l’11 de març. Era el 540 i, en ell, l’Andreu, el personatge de Cartes, li explicava a la seva mare en la ficció (l’actriu Marga Angelat) que tenia el virus de la SIDA. Un altre virus, el de la Covid-19, s’apoderava de l’actualitat i de la graella de TV3 poques hores després. Ja no es veuria cap capítol més. Primer, perquè, lògicament, els esforços de la cadena se centrarien en l’àmbit informatiu. Segon, perquè el confinament impediria rodar-ne de nous.

Amb la desescalada, i malgrat la nova realitat i com pot afectar aquesta a la gravació de sèries i pel·lícules, els actors esperaven notícies sobre la represa de ‘Com si fos ahir’, però aquestes no arriben, fet que els fa sospitar que “està en perill”. I per això tots ells s’han posat en moviment, entre ells, Cartes.

El darrer capítol emès, el 540, es va poder veure l’11 de març; des de llavors, els actors esperen notícies sobre el retorn a les gravacions

La primera acció ha estat la gravació d’un vídeo que han compartit a Youtube on revelen el risc que corre, al seu entendre, la sèrie. Apunten que hi ha hagut “reiterats aplaçaments dels inicis dels rodatges” i, a més, lamenten “la vaguetat de les respostes per part de la direcció de TV3”. Temen que la complicada situació econòmica de la cadena -reconeguda pel mateix director, Vicent Sanchís aquest dimecres- pugui cobrar-se el serial entre les seves víctimes.

En el vídeo, actors com Cartes però també Angelat, Sílvia Bel, Eduard Farelo, Elena Gadel, Jordi Rico o Olalla Moreno entre molts altres, però també guionistes i representants del comitè d’empresa de TV3 defensen la necessitat de mantenir ‘Com si fos ahir’ a la graella. Posen en relleu que “la responsabilitat de la cadena pública amb la cultura i la ficció demana continguts propis” i entenen que no s’ha de posar en qüestió un model que “ha creat cohesió social, imaginari col·lectiu, entreteniment i punt de vista sobre fets socials” a Catalunya.

Cartes i la resta de participants en la iniciativa adverteixen que, en cas de cancel·lació de la sèrie, “ens hi deixem moltíssims valors associats”, com ara “la normalització lingüística o la consolidació d’una indústria audiovisual catalana” però també “acompanyar les tardes de la gent de manera molt transversal i completament intergeneracional”. A banda, recorden que els resultats d’audiència fins abans de la interrupció provocada pel coronavirus eren “molt bons”. En concret, un 17% de mitjana diària.  

Al vídeo, Cartes remarca que “la televisió pública està obligada a parlar de temes socials”. A la vegada, recorda que “hi ha gent que m’explica que ha après a parlar català seguint aquestes sèries”.

Etiquetes

Comentaris (5)

Trending