Laura Casanovas guanya el XII Premi Carlemany amb ‘Les estrelles de Lilith’

El lliurament del guardó es farà coincidint amb la publicació del llibre el mes de maig i la dotació econòmica és de 8.500 euros aportats pel Govern i Grup 62

Comentaris

La guanyadora del premi Carlemany, Laura Casanovas
La guanyadora del premi Carlemany, Laura Casanovas

Laura Casanovas ha estat la guanyadora del XII Premi Carlemany per al Foment de la Lectura. La seva obra, ‘Les estrelles de Lilith’, ha aconseguit que el jurat falli al seu favor i aconsegueixi així el guardó, dotat amb 8.5000 euros i la publicació del llibre. De fet, es farà coincidir el lliurament del premi amb la sortida al mercat de l’obra el pròxim mes de maig.

Un consell lector, que ha estat format per sis persones representants dels tres sistemes educatius, així com les dues escriptores catalanes Maria Carme Roca i Laia Aguilar, i l’editora i representant de Columna Edicions, Glòria Gasch, ha estat l’encarregat de seleccionar tres obres finalistes, que s’han lliurat al jurat per a la seva valoració i per a l’adjudicació del premi. Qui ha triat ‘Les estrelles de Lilith’, per tant, han estat nou estudiants d’entre catorze i setze anys dels tres sistemes educatius, que han llegit les obres sota la supervisió dels seus professors de literatura.

En total, a aquesta edició del Premi Carlemany s’han presentat 28 originals. La guanyadora ha estat Casanovas, qui treballa de professora als centres de català per a adults del Govern d’Andorra. És de la Seu d’Urgell, i és allà on viu amb el seu marit, els seus dos fills, tres gossos i un grat. Més concretament, al poble dels seus avis. Al 2015 va publicar la seva primera novel·la juvenil ‘Un estiu a la fi del món’.

A ‘Les estrelles de Lilith’ es pot trobar la Maria, una noia de 15 anys que ha viscut sempre a Barcelona amb la seva mare. Un bon dia, aquesta s’enamora per Tinder d’un policia andorrà i totes dues se’n van a viure al Principat per estar amb ell. L’enamorat de la mare els ha explicat que el seu país és el més segur i tranquil de tot l’hemisferi nord terrestre, però el mateix dia que arriben la Maria i la seva mare deixa de ser-ho perquè hi apareix un home crucificat i pocs dies més tard una altra dona morta. La trama policial d’investigació dels assassinats s’anirà entrellaçant amb les peripècies de la protagonista i la seva adaptació al nou país.

 

Etiquetes

Comentaris (2)

Trending