Jubany i Messi ultimen ‘Hincha’, el restaurant que obriran a l’antic hotel Canut

El cuiner català ha avançat detalls del projecte aprofitant la jornada de l’Andorra Taste, durant la qual s’ha premiat el xef francès Michel Bras, que ha fet una defensa aferrissada de la cuina de muntanya

Comentaris

Jubany, explicant el projecte conjunt amb Messi.
Jubany, explicant el projecte conjunt amb Messi. ANDORRA TASTE

El conegut cuiner Nandu Jubany ha estat un dels protagonistes de la segona jornada de l’Andorra Taste, el I Congrés Internacional de Cuina d’Alta Muntanya que se celebra al país i que s’allargarà fins diumenge. En el tancament de la sessió ha avançat detalls del nou restaurant que, en col·laboració amb Leo Messi, obrirà al Principat a finals d’any. Una de les figures del dia ha estat el francès Michel Bras, que ha recollit el primer guardó, l’Andorra Taste Award.

L’esdeveniment gastronòmic avança i ha viscut aquest dijous diferents actes, amb la participació de cuiners de reconegut prestigi. Un d’ells, Jubany. El català, que ja té un projecte important a Andorra amb el restaurant Diamant, en prepara un segon. I ho fa de la mà d’un soci de luxe: Messi. L’espai, segons ha explicat en la seva ponència, obrirà a finals d’any i comptarà amb una proposta basada principalment en carns -Argentina mana-. I, entre el plats destacats, unes postres molt adients amb el seu company d’aventura: “una pilota d’or que el client trencarà”.

El restaurant tindrà, també, un nom futbolístic: Hincha. La previsió, si res es torça és que pugui obrir portes abans de finals d’any. D’aquesta forma, ja estaria en marxa per a la campanya de Nadal. L’establiment ocuparia les dependències de l’antic hotel Canut, a l’avinguda Carlemany, propietat del jugador del Paris Saint Germain.

Un dels actes centrals de la jornada ha estat l’entrada del primer Andorra Taste Award. Ha estat per al xef francès Michel Bras. Els encarregats d’entregar-li el premi han estat el ministre de Turisme i Telecomunicacions, Jordi Torres, i el cònsol menor d’Escaldes, Quim Dolsa. El gal ha aprofitat l’ocasió per fer una aferrissada defensa de la cuina de muntanya. “És l’actual i futura perquè és la més sostenible, la que més aprofita els aliments; és respecte, connexió amb la natura”, ha afirmat. Per això, ha reclamat “tornar a les estacions, a escoltar el camp i la gent de muntanya ho sap fer”.

Dolsa i Torres fent entrega del guardó al xef gal.
Dolsa i Torres fent entrega del guardó al xef gal.

El Congrés ha comptat també aquest dijous amb la participació d’Oriol Castro, del trio Disfrutar, de Nacho Manzano, de Casa Marcial, i de la primera estrella Michelin andorrana, Francis Paniego i Jordi Grau.

Etiquetes

Comentaris (4)

Trending