La història de Peer Gynt al Concert de Primavera uneix per primer cop la Jonca i la Jocand

L'Auditori Nacional d'Ordino ha reunit els artistes de les dues formacions en un recital amb onze peces

La Jonca i la Jocand en un moment del recital d'aquest diumenge..
La Jonca i la Jocand en un moment del recital d'aquest diumenge.. Fundació ONCA

La Fundació ONCA ha celebrat aquest diumenge a l'Auditori Nacional d'Ordino, el tradicional Concert de Primavera, que amb el títol 'Peer Gynt on air', ha reunit per primera vegada els artistes de la Jove Orquestra Nacional de Cambra d'Andorra (Jonca) i els de la Jove Companyia Nacional d'Andorra (Jocand).

S'han interpretat peces com 'El Matí', 'La mort d'Aese' o 'La dansa d'Anitra' i, al final del concert, ha estat el torn de dues obres de Grieg: l'op. 66 núm. 7 i l'op. 27 núm. 20, arranjades pel comissari artístic de la Fundació ONCA, Albert Gumí, en una versió hip-hop. Ha explicat que "el concert ha estat format per melodies inoblidables, ritmes trepidants, músiques que ens evoquen paisatges exòtics, sorpreses argumentals... Una fantàstica oportunitat per escoltar els joves intèrprets del país (tant de música com de teatre) que, recolzats per l'ONCA, ens han servit aquestes conegudes peces en un format fet a mida per a l'ocasió". El fil conductor del concert ha estat la història de Peer Gynt. És un jove seductor que en un casament coneix una bella noia, Solveig, de qui s'enamora.

Aquesta el rebutja per por a la seva mala reputació i Peer, llavors, convenç la núvia de la festa per fugir amb ell. Com a càstig per la seva gosadia, és expulsat de la seva comunitat. Vagant pel bosc, entra en un món oníric on coneix la filla del rei dels trolls, amb qui manté relacions. Aquesta vol casar-se amb ell, i el rei dels trolls el tempta amb riqueses i poder, però Peer s'adona que aquest matrimoni significa renunciar a la seva vida real i fuig del palau per tornar amb Solveig. Aquesta història en clau musical s'ha narrat aquest diumenge amb onze temes.

 

Etiquetes

Comentaris (1)

Trending