Govern abandona la sala d’exposicions de l’Art al Roc amb “decepció” vers el comú d’Escaldes

La ministra Riva retreu a la corporació el poc temps amb què se’ls ha avisat, que no tinguin definida la nova proposta per a l’espai i que no s’hagi pogut establir cap diàleg

Riva parla amb un dels fills de Joan Monetal a l'entrada de la sala d'exposicions.
Riva parla amb un dels fills de Joan Monetal a l'entrada de la sala d'exposicions. G. P.

Malestar? No. Decepció? Sí. Amb aquest sentiment abandonarà Govern l’Art al Roc, la que ha estat els darrers anys la sala d’exposicions del ministeri de Cultura. La titular, Sílvia Riva, no ha amagat, en el dia del comiat, que no els ha agradat, tant en el fons com en la forma, la decisió del comú d’Escaldes de recuperar l’espai. A banda, ha explicat que ja es busquen ubicacions alternatives i que es confia a poder iniciar l’any 2021, si més no, amb el trasllat encarrilat.

La sala d’exposicions tanca aquest diumenge, amb la cloenda de l’exposició dedicada a Joan Monegal. Ho ha volgut fer amb un vermut-col·loqui en el qual han participat els fills de l’artista. A ell ha assistit Riva, que ha explicat que a partir de dilluns començarà la feina per desallotjar l’edifici. De fet, han de deixar-lo lliure a finals de mes.

El ministeri treballa sobre tres possibles opcions per albegar la nova sala, que voldrien tenir en marxa a inicis del 2021

Aquesta pressa és un dels punts que ha retret la ministra al comú escaldenc. En global, Riva ha volgut deixar clar que hi ha “decepció -ha preferit aquesta paraula a “malestar” amb la nova majoria liderada per Rosa Gili. “Des de Govern vam apostar per aquesta sala i teníem la voluntat de col·laborar per seguir a un espai que està consolidat i que ajudava a dinamitzar la part alta”, ha declarat. Aquesta intenció existia “malgrat el canvi d’equip comunal”. No ha estat, però, possible.

“A pesar nostre, és el darrer dia. Rebem amb poc temps l’avís del comú i no se’ns ha explicat la nova proposta ni s’ha pogut plantejar cap diàleg”, ha lamentat la titular de Cultura que també ha defensat que l’Art al Roc no era només un punt d’atracció de turistes. “Aquest espai estava totalment obert a la ciutadania i ha tingut un alt percentatge de visitants del país”, ha afirmat.

Un bon exemple, ha indicat, és la darrera exposició. La mostra Monegal ha arribat al seu final amb prop de mil visitants in situ. A aquests s’han de sumar els qui l’han pogut contemplar via internet, de forma virtual, en una iniciativa engegada arran del confinament per fer front al coronavirus.

L'edifici que albergava l'Art al Roc, la sala d'exposicions de Govern.

Relacionat

Gili defensa la decisió de recuperar l’Art al Roc i avisa que si cal s’anirà a la Batllia

Riva també ha avançat que el ministeri ja treballa en la recerca d’un immoble que pugui albergar una nova sala d’exposicions. Es descarta que aquesta s’ubiqui al Rosaleda, ja que “allà hi ha espai, però no per una sala en si mateixa, ja que manca il·luminació i capacitat d’adaptació”. Per ara, hi hauria tres opcions sobre la taula, algunes a la vall central i alguna fora del nucli urbà d’Andorra la Vella i Escaldes.

Es vol elegir la nova ubicació en les setmanes vinents. A partir d’aquí, caldrà fer tots els treballs necessaris per fer el trasllat i el muntatge de la nova sala d’exposicions. Riva es marca el repte que pugui estar disponible a inicis del 2021.

20200913 121502
Un instant del vermut-col·loqui que ha tancat l'exposició sobre Joan Monegal.

 

Comentaris (4)

Trending